Hatay’daki TOKİ’nin rezerv alana konut ihalesi de Rönesans Holding’e gitti

Yayın tarihi: 14 Ağustos 2024 Çarşamba 10:46 am - Güncelleme: 14 Ağustos 2024 Çarşamba 10:52 am

Hatay‘ın Defne ilçesinde rezerv alana yapılacak TOKİ ihalesini AKP’li Rönesans Holding’e bağlı REC Uluslararası İnşaat Yatırım Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi aldı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yapılan deprem konutları ihaleleri “yandaş” şirketlere verilmeye devam ediliyor.

Cumhuriyet’ten Cengiz Karagöz’ün haberine göre, Hatay’ın Defne ilçesinde TOKİ’nin ihalesi oldu. 2 milyar 336 milyon 750 bin TL’lik ihaleyi rekabeti engellediği gerekçesiyle eleştirilen “pazarlık” usulüyle Rönesans Holding’e bağlı REC Uluslararası İnşaat Yatırım Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi aldı. Söz konusu projenin de rezerv yapı alanı ilan edilen bölgeye yapılacağı ifade ediliyor.

BİR BEBEK HAYATINI KAYBETMİŞTİ

REC Uluslararası İnşaat’ın pandemi döneminde “45 günde” inşaa ettiği Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi’nin yenidoğan yoğun bakım ünitesinin tavanı geçtiğimiz günlerde çökmüştü. Burada tedavi gören bir bebek yaşamını yitirirken diğer bebekler de yaralanmıştı. Yıllar içinde büyüyen şirket, 2017’den bu yana 19 kamu ihalesine imza attı. Bu ihaleler arasında Cumhurbaşkanlığı Sarayı ve yine Cumhurbaşkanlığı’nın Marmaris Okluk koyundaki yazlık Sarayı da yer alıyor. Şirket şimdiye kadar 69 milyar 51 milyon 376 bin TL’lik kamu ihalesine imza attı.

Hatay yakınlarında 4.0 büyüklüğünde deprem!

Hatay, deprem konutu

Hatay’ın Defne ilçesinde rezerv alana yapılacak TOKİ ihalesini AKP’li Rönesans Holding’e bağlı REC Uluslararası İnşaat Yatırım Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi aldı.

Kaynak: TELE1