Hatay’daki orman yangınında ikinci gün! Yerleşim yerleri tahliye edildi

Yayın tarihi: 16 Temmuz 2023 Pazar 9:12 pm - Güncelleme: 17 Temmuz 2023 Pazartesi 7:33 am

Hatay’ın Belen ilçesinde çıkan yangına ekiplerin müdahalesi sürüyor. Alevlerin yerleşim yerlerine yaklaştığı belirtilirken Hatay valisi tahliyelerin başladığını duyurdu.

Hatay Belen’de Güzelyayla Mahallesi Dere Bahçe mevkiindeki ormanda saat 14.30 sıralarında yangın çıktı. Ekiplerin yangının söndürülmesi için müdahalesi devam ederken, alevlerin yerleşim yerlerine doğru yaklaştığı belirtildi.

YERLEŞİM YERLERİ TAHLİYE EDİLDİ

Hatay Valisi Mustafa Masatlı yaptığı açıklamada, “Soğukoluk mevkiinde çıkan orman yangınına havadan ve karadan ekiplerimiz müdahale ediyor, çevre illerden destek ekipleri de istedik. Mevkideki yerleşim yerlerindeki vatandaşlarımızı tahliye ettik.” dedi.

Yangının kontrol altına alınması için çalışmaların devam ettiğini aktaran Masatlı, şöyle konuştu:

“Takribi 90 hektarlık bir alanda yangının etkileri devam ediyor. Bugün özellikle nemin az olması ve diğer taraftan rüzgarın olmasıyla beraber yer yer yangının etkisi artıyor. Bölgemizde gerek havadan, gerekse karadan müdahaleler devam ediyor. İnşallah daha fazla olumsuz bir durumla karşılaşmayız. Bölgemizde bulunan 3 mahallede vatandaşlarımızı tahliye çalışmaları devam ediyor. Yangın yer yer ikametgahlara sıçradı. Oralarda mal zararı dışında başka bir sorun yok, ekiplerimiz müdahale etti. İnşallah en kısa sürede yangını kontrol altına alacağız.”

BAKANDAN AÇIKLAMA

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Hatay’ın Belen ilçesindeki orman yangınına ilişkin Twitter hesabından açıklama yaptı. Yumaklı, “Hatay Belen’deki orman yangınına; 9 uçak, 21 helikopter, 59 arazöz, 375 personel sevk edildi. Ekiplerimizin havadan ve karadan etkin müdahalesi aralıksız sürüyor” dedi.

İÇİŞLERİ BAKANI YERLİKAYA: İNCELEME BAŞLATILDI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da yangına ilişkin sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Yerlikaya’nın açıklamaları şöyle:

“Tarım ve Orman Bakanlığımızın Hatay Belen’de başlayan orman yangınını söndürme çalışmaları yoğun biçimde devam etmektedir. Hatay Valiliğimiz, AFAD ve güvenlik birimlerimizce; Müftüler, Soğukoluk ve Benlidere mahallelerimizde riskli olan yerlerden başlayarak tedbir amaçlı vatandaşlarımızın tahliyeleri devam etmektedir. Yangının çıkış nedeniyle ilgili inceleme derhal başlatılmıştır.”

BAKANLAR BELEN’E GİDİYOR

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın yangın söndürme çalışmalarını takip etmek için Hatay Belen’e gittiği öğrenildi.