Hatay’daki depremi değerlendiren Ahmet Ercan: Türkiye’m için üzgünüm

Yayın tarihi: 22 Aralık 2023 Cuma 7:36 am - Güncelleme: 22 Aralık 2023 Cuma 1:30 pm

Deprem açıklamalarıyla gündemden düşmeyen Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, “Ülkenin planlamasını biz değil, bakanlık yapıyor. Ülkenin tümü dar gelirliye dönüştü. Sizlerin ruh durumu bozuldu. Elimizden başka bir şey gelmiyor.Türkiye’m için üzgünüm” dedi.

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Hatay’da meydana gelen 4.1 büyüklüğündeki depremi değerlendirdi. “İskenderun, Üçgedik’te 21 Aralık 2023 21.24’de M4,6 deprem odak derinliği 5 km. Antakya ile Defne’de güçlü olarak duyuldu. Deprem Dörtyol-İskenderun üzerinden gelen ikincil kırık üzerinde olmuştur” diyen Ercan depremin 6 Şubat depremlerinin artçısı olduğunu söyledi. Ercan, “Büyük deprem beklentisi şaşırtıcı olur” ifadesini kullandı.

“KAYGIYA GEREK YOK”

Ercan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlara şöyle devam etti:

“M4’lük depremlere bakarak, depremler ülke çapında kudurdu demek yanlıştır. Belen’de olan deprem 6 Şubat’ın çok olağan bir depremidir. Kaygıya gerek yok. Olağanüstü deprem yitimlerinden sonra anlıyorum çok tedirginsiniz. Hatay’da ne yazık ki küçük, orta artçı depremler 2024’de de olacaktır. Ancak büyük deprem beklemiyorum. Bugünkü deprem önemsizdir.”

“54 YILLIK DEPREM BİLİMCİYİM”

Ercan’ın deprem değerlendirmesinden sonra yaptığı paylaşım da dikkatlerden kaçmadı. Ercan o paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“İnanın 54 yıllık deprem bilimciyim.Deprem beklenen yerleri, büyüklükleri, sağlam, kötü yerleri söyledim. Ülkenin planlamasını biz değil, bakanlık yapıyor. Ülkenin tümü dar gelirleye dönüştü. Sizlerin ruh durumu bozuldu. Elimizden başka bir şey gelmiyor.Türkiyem için üzgünüm.”

Hatay’da deprem!

Kaynak: TELE1