Hatay’da tırların önünü kimler kesiyor?

Yayın tarihi: 10 Şubat 2023 Cuma 6:52 pm - Güncelleme: 11 Şubat 2023 Cumartesi 12:35 am

Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük yıkıma uğrayan Hatay’a giden bir yardım tırının önü yağmacı olduğu iddia edilen bir grup tarafından kesildi. O anlar anbean kaydedildi.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerde yıkılan 10 ile Türkiye yardım ulaştırmak için seferber oldu. Afet bölgesinde deprem bölgesinde “yağma” yapıldığı iddiaları ortaya atıldı.

Hatay’da Türk askeri devriye atıyor

Son olarak da Hatay’a giden bir yardım tırının önü yağmacı olduğu iddia edilen kişilerce kesildi. Yardım tırında bulunan gönüllüler o anları kaydetti. Yol kesen ve yağmacı olduğu iddia eden gruptan bir kişi ise başka yardım tırlarının da yolunu kestiklerini şu sözlerle ifade etti:

“Kardeşim, demin bir tanesi geldi indirdik. Seni de indireceğiz”

Tırdaki yardımların yağmalanmasının önüne geçmek isteyen bir gönüllü ise tırda sadece kıyafet olduğunu belirtti. Görüntülerin sonunda tırın gitmesine izin verildiği görülüyor.

20 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Bu arada, Olağanüstü hal ilan edilen bölgede hırsızlık ve yağmaya karşı denetimler başladı. Adana Emniyet Müdürlüğü’nden Hatay’a görevlendirilen özel hareket polisleri, enkazlarda hırsızlık girişiminde bulunduğu belirlenen şüphelileri yakaladı.

Ekipler, Osmaniye’den kamyonetle geldiği belirlenen ve yıkılan binaların arasında yağma için araştırma yaptığı tespit edilen 20 şüpheliyi yakalayıp, gözaltına aldı. Şüpheliler, sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

 

AFAD’ÇIYIM DİYEREK TIRLARI ÇİFTLİĞE STOKLADI

Kendisini AFAD görevlisi olarak tanıtan bir kişi Hakkari Yüksekova’dan gelen yardım tırlarını durdurduğu ve içerisindeki yardımları depremzede olarak tanıttığı başka birinin çiftliğine stokladığı ortaya çıktı.

Zanlı yakalandı.