Hatay’da okul yanında ‘kontrollü yıkım’! Öğrenciler asbestten etkilendi

Yayın tarihi: 7 Aralık 2023 Perşembe 3:05 pm - Güncelleme: 7 Aralık 2023 Perşembe 4:53 pm

Hatay’da bir ilkokulun yanındaki ağır hasarlı binanın kontrollü yıkımı sırasında asbestten etkilenen öğrenciler koşarak kaçtı. Olay hakkında inceleme başlatıldı.

Kahramanmaraş’ta merkezli 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerde hasar alan binaların kontrollü yıkımı devam ediyor.

Hatay’ın İskenderun ilçesinde Atatürk İlkokulu’nun yanındaki ağır hasar alan altı katlı binanın yıkımı için bugün gerekli hazırlıklar tamamlandı. Vinçle yıkılan bina saniyeler içinde yan yatıp çökerek yerle bir oldu.

ÖĞRENCİLER KAÇTI

Oluşan toz bulutu ve etrafa saçılan parçalar, bu sırada bahçede olan çocukları tedirgin etti. Asbestten etkilenen öğrenciler, panikle koşarak kaçtı.

İNCELEME BAŞLATILDI

İskenderun Kaymakamlığı yıkım ekibi sorumlusunu görevinden alarak olayla inceleme başlattı. Açıklamada, “Binanın yıkımında kamuoyuna yansıyan görüntülerle ilgili idari soruşturma başlatılmış olup, ilk olarak yıkım işlemlerinin denetim ve kontrolünden sorumlu müşavir firma elemanlarına sorumluluk bölgesinden el çektirilmiştir. Ayrıca olayda kusur ya da ihmali bulunan kamu görevlileri hakkında da idari soruşturmaya müteakip gerekli işlemler yapılacaktır. Benzer görüntülerin bir daha yaşanmaması adına müşavir firma ve konunun diğer muhatapları tarafımızca uyarılmıştır” denildi.

Hatay’da okul yanında ‘kontrollü yıkım’! Öğrenciler asbestten etkilendi

 

TTB’den Hatay raporu: Bina yıkımı ve enkaz kaldırma mevzuata ve bilimsel kriterlere uygun değil

Kaynak: DHA