Böyle rezillik görülmedi! 10 çocuğa 5 yıl boyunca cinsel istismarda bulunan öğretmen serbest bırakıldı kayıplara karıştı

Yayın tarihi: 31 Temmuz 2023 Pazartesi 9:59 am - Güncelleme: 31 Temmuz 2023 Pazartesi 10:50 am

Hatay’da bir köy okulunda Beden Eğitim Öğretmeni olan Murat Sağıroğlu 5 yılda 10 öğrenciyi istismar edip görüntülerini çektikten sonra görüntülerle şantaj yaptı. Tahliye edilen Murat Sağıroğlu kayıplara karıştı

Hatay merkeze bağlı Akçaova Köyü’ndeki ilkokulda akıllara durgunluk verecek olaylar sinsilesi yaşandı. Halk TV’nin haberine göre Beden Eğitim Öğretmeni Murat Sağıroğlu, 5 yılda 10 öğrencisini istismar etti. Murat Sağıroğlu, istismar ettiği öğrencilerinin fotoğraflarını çektikten sonra bu fotoğraflarla öğrencilerine şantaj yaptı.

BİLGİSAYAR ODASINA ÇAY GETİRTTİ

Dosyaya göre öğretmen Sağıroğlu bir etüt günü, H.Y. ‘den, okulun bilgisayar odasına çay getirmesini istedi. H.Y. çayı götürdükten sonra öğretmen Sağıroğlu kapıyı kilitledi. Sağıroğlu o dönem 11 yaşında olan öğrencisine, “Seninle birlikte olmak istiyorum” dedi. Duyduğu sözlerin dehşeti ile kaçmaya çalışan H. Y.’yi Sağıroğlu darp edip tecavüz etti.

ÖĞRENCİSİNİN ÇIPLAK FOTOĞRAFLARINI ÇEKTİ

İstismar burada da bitmedi. Sağıroğlu okulun çatı katında, tuvalette, giyinme odasında, bir başka ifade ile fırsat bulduğu her yerde H.Y.’yi darp ederek tecavüz etti. Çocuğun çıplak fotoğraf ve videolarını çekti. H.Y. istismar sonucu hamile kaldı. Sağıroğlu onu arkadaşının kliniğine götürerek kürtaj yaptırdı. Ailesinin, durumu öğrenmesi halinde kendisini öldüreceğini düşünen H.Y. yaşadıklarını kimseye anlatamadı. İstismar yıllarca sürdü. H.Y. “Okul bitti. Kurtuldum” derken istismar artarak devam etti.

DİĞER ÖĞRETMENLERE ‘PAZARLADI’

Dava dosyasına göre Murat Sağıroğlu görüntülerle tehdit ettiği H.Y.’yi öğretmen arkadaşları Engin Y., İbrahim O., Abdullah A., Murat O. ile kuzeni Özmen Ö.’ye de ‘pazarladı.’ Bu karanlıktan nasıl kurtulacağını bilemeyen H.Y. ailesi tarafından köyden bir kişi ile nişanlandırıldı.

NİŞANLISI DURUMU FARK ETTİ

Ancak Sağıroğlu’nun H.Y.’yi sürekli alıkoyması nişanlısının dikkatini çekti ve olay ortaya çıktı. H.Y. kendisine bunu yaşatanlardan şikâyetçi oldu. İlk ifadesinde öğretmenleri ve Murat Sağıroğlu’nun defalarca kez istismarına uğradığını anlatan H.Y., “Okumak istiyordum. Başıma gelenler karşısında ailem beni öldürür diye korktum. Kimseye anlatamadım” dedi. Sağıroğlu’nun, kendi ablasına, okuldan başka arkadaşlarına da aynı şeyleri yaşattığını söyleyerek tek tek mağdur isimlerini sıraladı.

ÇOCUKLARIN GÖRÜNTÜLERİ O KARTTA ÇIKTI

Yıllar süren bir dehşetin içine düşen H.Y.’nin anlatımları üzerine soruşturma başlatıldı ve Murat Sağıroğlu hakkında arama kararı verildi. Sağıroğlu’nun evine yönelik baskın sırasında da dehşetin boyutunu ortaya koyacak bir ‘delil’ ortaya çıktı. Baskın sırasında Sağıroğlu, bir bilgisayar hafıza kartını evin 8’inci katından aşağı attı. Kart tesadüfen, aşağıda bekleyen jandarma görevlisinin önüne düştü. Kartta yapılan incelemede okuldan diğer öğrencilerin istismara uğradığı görüntülere ulaşıldı.

TECAVÜZ ETTİ GÖRÜNTÜSÜ İLE TEHDİT ETTİ

Sağıroğlu’nun istismarına uğrayan 10 öğrenci ifadelerinde yaşadıkları dehşeti tek tek anlattı. Öğrencilerden F.Y. ifadesinde, “Murat Sağıroğlu 6’ıncı sınıftan beri öğretmenimdi. Sürekli benimle evleneceğini söylüyordu. ‘Ya benimsin ya kara toprağın’ diyordu. Sonra bir gün beni lojmana çağırdı. Zorla bana tecavüz etti. Bağırdım ağzımı kapattı. Sonra elinde görüntülerimin olduğunu söyledi. Tehdit etmeye başladı. Yıllar böyle geçti. Sonra ben liseye geçtim. Bir gün ‘Engin’ diye bir arkadaşı olduğunu ona liseden kız ayarlamamı istedi. Ben zaten bir pisliğin içindeydim. Kimseyi buna sürükleyemezdim. Hiçbir annenin evladı bunu hak etmiyordu” dedi.

‘ÇOCUKLUĞUMU ÇALDI GENÇLİĞİMİ DE ÇALMASIN’

Mağdur çocuklardan K. Ç ise ifadesinde, “Murat Sağıroğlu beni okula çağırdı. Spor salonuna indik. Bağırmak istedim. ‘Seninle evleneceğim’ dedi. Görüntülerimi çektiğinden haberim yoktu. Beni zorla tehdit edip, yanına çağırıyordu. Ancak ben kendisinden şikâyetçi değilim. Çocukluğumu çaldı. Gençliğimi de mahkemelerde çalmasını istemiyorum. Liseye gidiyorum. Üniversite sınavını kazanıp buradan gitmek istiyorum. Ailesinden korkuyorum” diye konuştu.

SAVUNMASI ÇILDIRTTI: RIZALARI VARDI

Murat Sağıroğlu ise ifadesinde suçlamaları reddederek, “Evim aranırken hafıza kartını camdan aşağı attığım doğrudur. Amacım özel görüntülerimi kimsenin görmemesidir. Gizli bir şey yapsam görüntüleri gizli çekerdim” dedi. Öğrencilerini başka kişilerle ilişkiye zorlamadığını hepsiyle rızaları doğrultusunda birlikte olduğunu savundu.

TAHLİYE EDİLDİ FİRAR ETTİ

Öğretmenler Murat Sağıroğlu, Engin Y., İbrahim O., Abdullah A., Murat O. ile Sağıroğlu’un kuzeni Özmen Ö. hakkında Hatay 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde “Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma”, “Çocuğun basit cinsel istismarı”, “Özel hayatın gizliliğini ihlal”, “Reşit olmayanla cinsel ilişki”, “Çocuğun nitelikli cinsel istismarı” suçlarından dava açıldı. Yargılama sürecinde karardan hemen önce Murat Sağıroğlu tahliye edildi ve kayıplara karıştı. Sağıroğlu hakkında 158 yıla yakın hapis cezası verildi. Dosya istinaf mahkemesine gitti.

McDonald’s’ta istismar, taciz ve ırkçılık skandalı! Şirket özür diledi