Hatay’da kontrolden çıkan kamyon, asker uğurlama konvoyuna daldı! 12 ölü, üçü ağır 31 yaralı

Yayın tarihi: 6 Mayıs 2023 Cumartesi 10:57 pm - Güncelleme: 7 Mayıs 2023 Pazar 12:20 am

Hatay’da kontrolden çıkan kamyon önce bir çekiciye ardından da karşı şeritte asker uğurlama töreni için bekleyen 9 otomobil ve 2 minibüse çarptı. Kazada 12 kişi öldü, 3’ü ağır 31 kişi yaralandı.

İskenderun-Antakya kara yolunda sürücüsünün kimliği henüz belirlenemeyen kamyon, Topboğazı mevkiinde bir çekici ile çarpıştı. Sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği kamyon, karşı şeride geçerek yol kenarında asker uğurlama töreni için bekleyen 9 otomobil ve iki minibüse çarptı. İhbar üzerine kaza yerine çok sayıda jandarma, itfaiye ve ambulans sevk edildi. Sağlık ekipleri kazada yaralananları hastanelere kaldırdı.

BAKAN KOCA’DAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hatay’da yaşanan kazaya ilişkin Twitter hesabından yaptığı açıklamada 12 kişinin yaşamını yitirdiğini, 31 kişinin de yaralandığını belirtti. Koca, “Antakya’nın Topboğazlı mevkiinde yaşanan zincirleme trafik kazasında bir kamyonla otobüste yangın meydana gelmiş; 12 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 3’ü ağır olmak üzere 31 vatandaşımız yaralanmıştır. Olay yerinde 22 ambulans ve 3 UMKE Ekibi görevlendirilmiştir. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Yaralıların sağlıklarına en kısa sürede kavuşmaları için elimizden geleni yapacağız. Her birine geçmiş olsun diyorum” dedi.

‘İki Keklik’ türküsünün sözlerini karıştıran Bahçeli gündem oldu

Kılıçdaroğlu ‘en büyük projesi’ni açıkladı: Ne batı ne doğu, bu Türk’ün yolu