Hatay’da enkaz kaldırma çalışmalarına geçiliyor

Yayın tarihi: 18 Şubat 2023 Cumartesi 1:36 pm - Güncelleme: 18 Şubat 2023 Cumartesi 1:36 pm

Kahramanmaraş merkezli depremlerden en büyük yıkımı yaşayan illerden Hatay’da arama kurtarma çalışmalarına son verilip enkaz kaldırma çalışmalarına geçiliyor.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 11 ilde büyük yıkıma neden olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden en fazla olumsuz etkilenen illerden Hatay’da arama kurtarma çalışmalarına son veriliyor. Hatay’ın iki merkez ilçesinden biri olan Antakya’daki yedi mahallede yarından itibaren enkaz kaldırma çalışmalarına başlanacağı açıklandı.

Hatay Valiliği’nin yayınladığı listeye göre Akevler, General Şükrü Kanatlı, Cebrail, Cumhuriyet, Meydan, Emek ve Gazi mahallerinde enkaz kaldırma çalışmaları başlayacak.

Hatay Valiliği’nden yapılan açıklama şu şekilde:

“06.02.2023 tarihinde yaşanan deprem felaketi sonucu yıkılan binalarda 19.02.2023 (Pazar) tarihi itibariyle enkaz kaldırma çalışması yapılmaya başlanacaktır.

Aşağıdaki ekli listede belirtilen adreslerde bina sakinleri istedikleri takdirde enkaz kaldırma çalışmalarına refakat edebileceklerdir.

Yapılan planlama çerçevesinde ilerleyen günlerde yapılacak enkaz kaldırma çalışmalarına ilişkin güncel adres listesi bilahare Valiliğimiz web sitesi üzerinden paylaşılacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Hatay’da yıkılan sitenin kolonları kesildi iddiasını müteahhit yargıya taşıdı!