Hatay’da canlı bomba patladı!

Yayın tarihi: 26 Ekim 2020 Pazartesi 9:37 pm - Güncelleme: 26 Ekim 2020 Pazartesi 11:36 pm

Hatay’ın İskenderun ilçesine canlı bomba saldırısı düzenlendi. Olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.

AA’da yer alan habere göre, Fener Caddesi’nde bir patlama meydana geldi. Olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.

Edinilen bilgilere göre, İskenderun ilçesinde polis ekipleri alınan istihbari bilgiler üzerine bir otomobili takibe aldı. Otomobilde bulunan 2 kişi ile polis ekipleri arasında sıcak çatışma yaşandı.

Çatışma sırasında araçta patlama meydana gelirken, İskenderun İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı hafif yaralandı.

Olayla ilgili detaylı inceleme başlatıldı.

Patlamanın ardından cadde, araç ve yaya trafiğine kapatıldı.

Olay yerinden ilk görüntüler;

 

İŞTE İSKENDERUN’DA ÇATIŞMA VE PATLAMA ANI

HATAY VALİSİ’NDEN AÇIKLAMA

Hatay Valisi Rahmi Doğan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımın ardından basına konuştu. Doğan,  4 kişilik bir grubun paramotor ile Menbiç’ten kalkarak sınır boyundan Amanos dağlarına girdiklerini” tespit ettiğini kaydetti.

Doğan “Sabah saat 11.00 sıralarında teröristlerin bulunduğu noktalar hava kuvvetlerimiz tarafından vuruldu. İskenderun’a inen 2 terörist güvenlik birimlerimizin sıkıştırması sonucu kaçmayı tercih eden teröristlerdir. Kaçarken bir terörist kendini patlattı. 1 terörist biraz önce etkisiz hale getirildi. Birkaç hafif yaralımız var. Bugün itibariyle Amanos Dağları’nda PKK terör örgütü imha edilmiştir” diye konuştu.

İLÇE EMNİYET MÜDÜR YARDIMCISI YARALANDI

Olay yerinden gelen haberlere göre İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı’nın yaralandı.

EKİP OTOSUNA YAPILAN SİLAHLI SALDIRININ ARDINDAN FENER’DE KENDİSİNİ PATLATTI

DHA muhabiri Ufuk Aktuğ patlamaya ilişkin şu bilgileri aktardı:

“Bölgede 1 kişinin daha arandığı söyleniyor. Canlı bombanın kendisini patlatmasından sonra araçlar ve çevredeki camlarda hasar meydana geldi. Herhangi bir can kaybı meydana gelmedi. 20:30 sıralarında hareketlilik yaşandı. İskenderun’un Hac meydanında ekip otosuna yapılan silahlı saldırının ardından Fener’de kendisini patlattı. Canlı bombanın kendini patlattığı bölgede diğer teröristin de bölgede olabileceği tahmin ediliyor ve geniş çaplı arama yapılıyor.”

ABD’NİN ARDINDAN FRANSA DA PATLAMADAN ÖNCE UYARMIŞTI

ABD’nin Türkiye Büyükelçiliği yayımladığı güvenlik uyarısında, İstanbul’da terör saldırısı olabileceğine dair bir güvenlik uyarısı yayımlamıştı. 23 Ekim’de yayımlanan uyarıda Ankara, İstanbul, Adana ve İzmir’deki tüm ABD misyonlarının görevlerinin geçici olarak askıya alındığı duyurulmuştu.

Fransa’dan uyarı;

SALRIDIYI DÜZENLEYENLERİN GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

TERÖRİSTİN KAÇIŞ ANI KAMERAYA YANSIDI

SÜLEYMAN SOYLU: İKİSİ DE ELDE

Hatay’da meydana gelen olaya ilişkin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan da açıklama geldi. Twitter hesabı üzerinden paylaşım yapan Soylu, kaçan teröristin de yakalandığını duyurdu. Soylu paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Aferin kahramanlarımıza. İkisi de elde, hikayesini anlatacağız”