Hatay’da başlayan orman yangını yerleşim yerlerini tehdit ediyor

Yayın tarihi: 18 Nisan 2022 Pazartesi 7:42 am - Güncelleme: 18 Nisan 2022 Pazartesi 8:33 am

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde Konaklı Mahallesi’ndeki ormanlık alanda gece saatlerinde yangın çıktı. Alevleri fark eden yöre halkı durumu itfaiyeye bildirdi. Rüzgârın da etkisiyle kısa sürede geniş alana yayılan yangına itfaiye ve Hatay Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Yerleşim bölgesini tehdit eden alevlere, ekipler arazöz ve su tanklarıyla müdahale etti.

Hatay Dörtyol’da ilçeye bağlı Konaklı Mahallesi’nde gece saatlerinde çıkan orman yangınıyla ilgili Orman Genel Müdürlüğünden (OGM) açıklama yapıldı. Twitterdan yapılan açıklamada, “01.22’de çıkan orman yangınına 13 dakika içerisinde ilk müdahaleyi gerçekleştirdik. Yangını kontrol altına alma çalışmalarımız devam ediyor. Ormanlık alanlarda ateş yakma” denildi.

Bodrum’da yangın!

BODRUM KONTROL ALTINDA

Bodrum’da dün ormanlık ve makilik alanda yangın çıktı. Bodrum Yakaköy Mahallesi’nde sabah erken saatler ormanlık ve makilik alanda henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevler, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyerek yayıldı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda yangın söndürme ekipleri sevk edildi. Yangın öğle ekiplerin ve çevredekilerin müdahalesiyle kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları sürerken, rüzgarın etkisiyle tekrar alevler yükselmeye başladı. Yangın akşam saatlerinde kontrol altına alındı.