Hatay Valiliği’nden kamu kurumlarında sağlıkçılar hakkında esnek çalışma yazısı

Yayın tarihi: 7 Temmuz 2023 Cuma 7:29 pm - Güncelleme: 7 Temmuz 2023 Cuma 7:29 pm

Hatay Valiliği, esnek ve uzaktan çalışma yöntemlerinin sonlandırılmasının gözden geçirilmesi için kamu kurumlarına yazı gönderdi.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 6 Şubat tarihli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından 6,4 ve 5,8 büyüklüğündeki depremlerin de merkez üssü olan Hatay’da depremin yaralarının sarılmasına yönelik çalışmalar devam ediyor. Bölgede bulunan sağlık çalışanlarının problemleri de gündemdeki yerini koruyor.

Türk Tabipleri Birliği(TTB), Hatay Valiliği’nin kamu kurumlarına sağlık çalışanlarının esnek ve uzaktan çalışma yöntemlerinin sonlandırılmasının yeniden gözden geçirilmesi için kamu kurumlarına yazı gönderdiğini açıkladı.

“MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ”

TTB’nin sosyal medya hesabından konuyla ilgili yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

“Hekimlerin/sağlık emekçilerinin barınma sorunu gibi esnek çalışma zorunluluğunu doğuran koşullar ortadan kaldırılmadan günlük mesai uygulamasına geçilmemesi için yürüttüğümüz mücadelemiz sonuç verdi. Hatay Valiliği kamu hizmetlerinde aksaklık olmaması için esnek çalışma ve uzaktan çalışma yöntemlerinin sonlandırılmasının yeniden gözden geçirilmesi için kamu kurum ve kuruluşlarına yazı gönderdi. Hekimlerin/sağlık emekçilerinin çalışma şartlarının iyileştirilmesi ve depremzedelere verilen sağlık hizmetinin aksamaması için mücadelemizi sürdüreceğiz.”

Hatay’da ormanlara giriş yasaklandı!