Hatay Barosu Başkanı’nın gözaltına alınmasına tepkiler çığ gibi büyüdü!

Yayın tarihi: 30 Temmuz 2020 Perşembe 8:40 am - Güncelleme: 30 Temmuz 2020 Perşembe 10:45 am

Hatay Barosu Başkanı Avukat Ekrem Dönmez, ailesiyle yemek yediği mekanda kimliğini almak isteyen polislerden dayanak istemesinin ardından gözaltına alınmasına tepkiler çığ gibi büyüdü.

 

Gözaltına alınan Avukat Ekrem Dönmez dün akşam saatlerinde ailesiyle birlikte yemek yedikleri mekanda gözaltına alındı. Polislerin kimlik kontrolü yapmak istediği Dönmez polislerin kimliğini almak istemelerinin dayanağını sormasının ardından gözaltına alındığını bildirildi.

Hatay Barosu Başkanı, kimliğini almak isteyen polislerden dayanak isteyince gözaltına alındı

Dönmez’in gözaltına alınmasına gelen tepkiler şöyle: 

Gazeteci Hilmi Hacaloğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Yasada kimlik sorma şartları yazılı. Hatay Baro Başkanı da buna istinaden ısrarla dayanak istiyor. Polis, -14. Louis’nin kulakları çınlasın- “biz devletiz” diyor, diyor ama ama kanunu bilmiyor. Kanun bilmeyen devlet olmaz. Devlet tüm yurttaşlarını olağan şüpheli olarak göremez!” ifadelerine yer verdi.

Eski CHP Milletvekili Hüseyin Aygün Hatay BarosuBbaşkanı Dönmez’in gözaltına alınmasına, ” Hatay Barosu Başkanı Ekrem Dönmez’i, “kimlik sorma hakkını nereden alıyorsunuz, makul şüphe mi var?” diye sorduğu için gözaltına alan bir polis, sıradan insana neler yapar, neler yaptı, biliyor, görüyor, yaşıyoruz. Böyle zamanlardan geçiyoruz, böyle zamanları yaşıyoruz” sözleriyle tepki gösterdi.

 

Eski CHP Milletvekili Eren Erdem sosyal medya da yaptığı “Hatay Barosu başkanı @AvEkremDonmez, ailesiyle beraber yemek yerken gelip kimlik soran polislere hukuki gerekçe sorduğu için gözaltına alınıyor. Tamamen rezillik” açıklamasıyla tepkisini dile getirdi.

İktisatçı Yazar Mustafa Sönmez ise “Devlet, hakim sınıfların baskı aracıdır, diyen Engels’in bu tanımını kaba bulanlara tokat gibi bu görüntü. En kaba baskı aracı polis, devlet benim, diyor. Diyanet, RTÜk, YÖK devletin ideolojik araçları. AKP, doğrudan hakim sınıf. Çözüm: Ezen devletin yerine, devlet olmayan devlet” sözleriyle Hatar Barosu Başkanı Dönmez’in gözaltına alınmasına tepki gösterdi.