Hatalardan ders çıkartılmadı! Ayder Yaylası AKP’nin radarına takıldı

Yayın tarihi: 15 Ağustos 2020 Cumartesi 8:34 pm - Güncelleme: 15 Ağustos 2020 Cumartesi 8:34 pm

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın verilerine göre; AKP, Karadeniz Bölgesi’nde doğayı katlederek son 10 yılda 203 Hidroelektrik Enerji Santrali(HES) inşa etti. Bölge halkının itiraz ve direnişlerine rağmen inşa edilen santraller, bolca yağış alan bölgede sel ve heyelan felaketlerini arttırdı. Buna rağmen AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün yaptığı açıklamada, Ayder Yaylası’nda, 5 yıldızlı otel yapılacağını açıkladı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın verilerine göre; AKP son 10 yılda Karadeniz Bölgesi’nde 203 Hidroelektrik Enerji Santrali(HES) yaptı. Uzmanların uyarıları ve bölge halkının direnişine rağmen inşa edilen santraller, sel ve heyelan felaketlerinin artmasına neden oldu. Yaşanan felaketlerde onlarca insan ölmesine rağmen, AKP HES çalışmalarını durdurmadı.

Trabzon’da sel felaketi: 1 kişi hayatını kaybetti

Yaşananlara rağmen AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün yaptığı konuşmasında “Rizemiz hep 5 yıldızlı otellerin yokluğunu çekti. Gelenler kalacak yer bulamıyordu. Yarın Ayderi gezip göreceğiz, ne durumda olduğunu yerinde denetleyeceğiz. Ayder ciddi bir çekim alanı olacak, yolları ve alt yapısı büyük ölçüde bitmiş vaziyette. Rize Havalimanı’nı 2022’ye yetiştireceğiz, bunlar Rize’ye Artvin’e geliş gidişleri çok rahatlatacak.” dedi.

Erdoğan’ın açıklamaları kamuoyundan tepki çekti.

Of’ta yaşanan sel ve heyelanın hasarı, gün aydınlanınca ortaya çıktı