Hastanelerde doktor ve yatak krizi! Hastane kapıları hastanın yüzüne kapandı

Yayın tarihi: 17 Kasım 2021 Çarşamba 5:39 pm - Güncelleme: 17 Kasım 2021 Çarşamba 5:39 pm

Beyninde bir sağlık problemi yaşayan ve ismini vermek istemeyen hasta, hastanelerde kendisine söylenen çeşitli ‘sebep’lerle tedavi olamadı.

Koronavirüs salgını, zaten sıkıntılı işleyen sağlık sistemini neredeyse çökertti. Salgının başından bu yana sağlık çalışanları insani olmayan şartlarda çalışırken hastanelerde yatak eksikliği başta olmak üzere birçok sorun yaşandı. Bu süreçte hemen her branştan doktor ve asistan da istifa etti.

İsmini vermek istemeyen ve kendisine beyin tümörü teşhisi konulan hasta, sağlık sisteminde yaşanan kriz sebebiyle tedavi olamadı. Belinden sıvı aldırmak için gittiği Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kendisine yatak olmadığı söylendi. Burada işlem yapamayan hasta daha sonra Göztepe Süleyman Yalçın Hastanesi’ne biyopsi yaptırmak için gitti. Burada da sıra alamadı.

“DÖNÜŞ YAPACAĞIZ” DENİLEN HASTADAN BEL SIVISI ALINAMADI

TELE 1, konuyla ilgili bilgi almak için hastanelere ulaştı. Hastanın durumunu aktardığımız ve  nedenini sorduğumuz Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanları, hasta yakınları dışında bilgi paylaşılamayacağını ve hastanede bir sorun yaşanmadığı söyledi. Hastaneye tekrar ulaşan hastaya ise yetkililer tarafından dönüş yapılacağı söylenmesine rağmen yapılmadı. Göztepe Süleyman Yalçın Hastanesi’nde, biyopsi yapacak doktor olmadığı, birçok doktorun kovid servisinde çalıştığı söylendi.

İSTİFALARA İŞARET ETTİ

Yine TELE 1’in ulaştığı İstanbul Tabip Odası Başkanı Pınar Saip ise şu an yoğun bakım servislerinde aşırı yoğunluk olmadığını ifade etti. Sağlık sisteminde yaşanan kriz ve uzun nöbet saatleri sebebiyle istifa eden doktorlara işaret eden Saip, “Biyopsi yapılması ile kovid arasında bağ kuramıyorum. Yaşanan kriz istifa oranlarına bağlı olabilir. Randevu alma konusunda da ciddi sıkıntılar yaşanıyor.” dedi.

“Hekimler art arda istifa ediyor, hastalara bakacak doktor kalmadı”

900 doktor istifa etti! Sokağa çıkıyorlar

Şehir hastaneleri giderleri patlattı