Hastane yönetimi görevi başında öldürülen doktor için dağıtılan afişleri toplattı

Yayın tarihi: 17 Nisan 2023 Pazartesi 4:07 pm - Güncelleme: 17 Nisan 2023 Pazartesi 4:07 pm

Ankara Eğitim Araştırma Hastanesi’nde 11 yıl önce hasta yakını tarafından öldürülen Dr. Ersin Arslan’ı anmak için asılan afişlerin hastane yönetimi tarafından toplatıldığı iddia edildi.

Ankara Eğitim Araştırma Hastanesi’nde görevli asistan hekim Aykut Koç, 11 yıl önce bugün bir hasta yakını tarafından öldürülen Dr. Ersin Arslan’ı anmak için hastanenin çeşitli yerlerine astığı afişlerin hastane yönetimi tarafından izinsiz olduğu gerekçesi ile toplatıldığını söyledi.

Yaşadıklarını ANKA Haber Ajansı’na anlatan Koç, şunları söyledi:

“Benim, bunun daha fazla hekim arkadaşımın dikkatini çekmesi ve hastalarımızın da bu konuda bilincinin artması için, sağlıkta şiddete bir nebze de olsa belki bir faydası olabilir mi düşüncesi ile Dr. Ersin Arslan’ın resminin olduğu ve ‘Onu unutmadık, unutmayacağız ve unutturmayacağız’ yazılarının yazdığı bir afişi hastanemizin görünen yerlerine asmak için bir girişimim oldu. Yaklaşık 30-40 tane çıktı astım. Çıktıları asarken bana bir haber geldi güvenlik görevlilerince, ‘Bize yönetimden kesin talimat var, bunlar toplanılacak’ şeklinde. Hastane yönetimine gittim, durumu izah ettim, bunun dernek logosuz ve tamamen masum, sağlıkta şiddete dikkat çekmek adına yapılmış bir afiş olduğunu, insanların bu konuyu bilmesini istediğimi ilettim. O ise bu konuda çok sert bir tavırla bunun bir izin silsilesinden geçmesi gerektiğini söyledi.”