‘Hassasiyeti’ işe yaramadı! Soylu’ya dikkat çeken hediye

Yayın tarihi: 29 Ekim 2019 Salı 3:23 pm - Güncelleme: 29 Ekim 2019 Salı 3:40 pm

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) tarafından düzenlenen Polis Merkezi Amirleri Eğitim Çalıştayı’na katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya, ayına Süleyman, yıldızına ise Soylu kelimesi işlenmiş Türk bayrağı hediye edildi. Soylu’ya bağlı olan İller İdaresi Genel Müdürlüğü, bir süre önce 81 ilin valiliğine gönderdiği talimatta, üzerinde resim bulunan bayraklar konusunda hassasiyet gösterilmesini istemişti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, EGM’nin düzenlediği, ülke genelinde faaliyet gösteren ve halk arasında karakol olarak bilinen Polis Merkezi Amirleri Eğitim Çalıştayı’na katıldı. Çalıştayda polis merkezleri amirlerine yönelik konuşma yapan Soylu’ya Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş tarafından anı olarak Türk Bayrağı motifi hediye edildi.

Altın rengi sırma ile özel olarak işlenen Türk Bayrağı motifine Bakan Soylu’nun adı ve soyadının işlenmesi dikkat çekti. Bayrağın ay bölümüne Süleyman, yıldız bölümünde ise Soylu yazılmıştı.

Soylu, Aktaş tarafından verilen hediyeyle ilgili fotoğrafı kendisine ait sosyal medya hesabından paylaştı.

Soylu’ya bağlı İller İdaresi’nden valiliklere ‘hassasiyet’ talimatı

Soylu’ya bağlı olan İller İdaresi Genel Müdürlüğü, geçtiğimiz günlerde 81 il valiliğine üzerinde resim bulunan Türk bayrakları konusunda hassasiyet gösterilmesi talimatını vermişti.

Genel müdür Ali Çelik imzasıyla gönderilen genelgede, bir vatandaşın Atatürk’ün ismine yer verilmeden “bayrağın içerisine bazı şahsiyetlerin resimlerinin oturtulduğu” gerekçesiyle CİMER’e yaptığı başvuruya dikkat çekilmişti.