Haskoloğlu: Soylu ‘Devleti oyuncak sanıyorsunuz’ deyip beni Whatsapp’tan engelledi

Yayın tarihi: 21 Nisan 2022 Perşembe 8:31 pm - Güncelleme: 21 Nisan 2022 Perşembe 8:31 pm

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel, İYİ Partili Alp Tümer Emeç ve gazeteci İbrahim Haskoloğlu’nu cezaevinde ziyaret etti. Özgüt Özel aracılığı ile açıklama yapan Haskoloğlu, “Süleyman Soylu ‘Devleti oyuncak sanıyorsunuz’ deyip, bir süre sonra beni Whatsapp’tan engelledi” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve CHP İstanbul Milletvekili Zeynel Emre, iş insanı Osman Kavala, İYİ Partili Alp Tümer Emeç ve gazeteci İbrahim Haskoloğlu’nu tutuklu bulundukları Maltepe Cezaevi’nde bugün ziyaret etti.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve CHP İstanbul Milletvekili Zeynel Emre, ziyaretin ardından Emeç ve Haskoloğlu’nun mesajlarını paylaştı. Özel, Haskoloğlu’nun, “Benle birlikte nezarethanede hırsızlıkta yakalanan biri vardı, tutuksuz yargılanıyor. Böyle bir suçtan, gazetecilik yaptığım, uyarı görevimi yaptığım için tutuklandım” dediği aktardı. Emeç ise Özel aracılığıyla “Gençleri bu kadar küçük bir şeyden alıp cezaevine koymaya başlarsanız gençler siyasetten uzaklaşır. Hangi partiden olursanız olun Türkiye’ye bunun faydası olmaz” mesajı gönderdi.

“BURADA BULUNMAM GENÇLERE GÖZDAĞI VERİR”

Özel, Alp Tümer Emeç’in, gazeteci Sedef Kabaş’ın paylaşımını alıntıladığı için 7 ay sonra cezaevine girdiğini belirtti. Özel, Emeç’in kendilerine söylediklerini şöyle aktardı:

“Burada bulunmam bütün gençlere gözdağı verir. Ama gençler siyasette olmalı, her partide olmalı. Gençleri bu kadar küçük bir şeyden alıp cezaevine koymaya başlarsanız gençler siyasetten uzaklaşır. Hangi partiden olursanız olun Türkiye’ye bunun faydası olmaz.”

“ŞENTOP, SOYLU, ÜNAL BİLİYOR”

Özel, gazeteci İbrahim Haskoloğlu ile de görüştüklerini aktararak, görüşmeyi şöyle aktardı:

“Kendisinin çağrısını iletiyoruz. Diyor ki; ‘Mustafa Şentop beni gayet iyi tanıyor. Beni Süleyman Soylu biliyor. Beni AK Parti, Mahir Ünal biliyor. Gelsinler burada konuşalım. Ben, aylardır onlara ‘Bu konuda bir şey yapın’ diyorum. Niye böyle bir şeyden dolayı cezaevine girdiğimi anlayabilmiş değilim. Benle birlikte nezarethanede hırsızlıkta yakalanan biri vardı, tutuksuz yargılanıyor. Böyle bir suçtan, gazetecilik yaptığım, uyarı görevimi yaptığım için tutuklandım’. Süleyman Soylu’nun kendisine ‘Devleti oyuncak sanıyorsunuz’ deyip, bir süre sonra kendisini Whatsapp’tan engellendiğini söylüyor.”

“Biliyoruz AK Parti’de filler tepişiyor. Bir tarafta Şentop, bir tarafta Soylu. Ama aşağıda çimenler niye eziliyor? Yapmayın. Gencecik insanlara böyle şeyler yapmayın. İletişim Başkanlığı’na başvuruluyor; İletişim Başkanlığı’ndan arayan uzmanlar, kendilerine bilgilerin ÖSYM’den sızdığını söylüyorlar. Daha sonra da ÖSYM, ‘Keşke kurum adı vermeseydiniz’ diye İletişim Başkanlığı’na tepki gösteriyor. Ne Cemil Çiçek kalmış kendisinin görüşmediği. Bundan sonra kendisini troller ‘Ajandır, hackerdir, FETÖ’cüdür’. Haskoloğlu’nu biliriz. Kendisinin FETÖ’cülüğe yaşı tutmaz.”

Tutuklu gazeteci İbrahim Haskoloğlu’ndan ilk mesaj