Hasan Cemal’e ‘cumhurbaşkanına hakaret’ soruşturması

Yayın tarihi: 8 Ekim 2021 Cuma 6:35 pm - Güncelleme: 8 Ekim 2021 Cuma 6:36 pm

Gazeteci Hasan Cemal hakkında ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ iddiasıyla soruşturması başlatıldı. Gerekçe Cemal’in Twitter paylaşımları.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu, gazeteci Hasan Cemal hakkında, Twitter’daki paylaşımını gerekçe göstererek ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ iddiasıyla soruşturması başlattı. Soruşturma kapsamında Beşiktaş Emniyet Müdürlüğü’ne giden Cemal, Güvenlik Büro Amirliği’nde ifade verdi.

T24’te yer alan habere göre Cemal’den, birisi HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’a ait olmak üzere başka hesaplardan yaptığı iki retweet paylaşımı ve kendi hesabından attığı bir tweet’le ilgili olarak ifade vermesi istendi.

Cemal, iki tweet paylaşımı ile kendisinin 19 Temmuz 2016’da attığı “Demokratlığın tek kriteri, sadece askeri darbe girişimine karşı çıkmak değil, derinleşmekte olan ‘Erdoğan darbesi’ne de hayır demektir!” tweet’i ile ilgili olarak polise verdiği ifadede şöyle dedi:

“Yapmış olduğum iki adet retweet paylaşımı ile benim paylaştığım tweet’imde Cumhurbaşkanı’na hakaret söz konusu değildir. Bu tweet’lerde Cumhurbaşkanı’na hakaret yoktur, hakaret kastı da yoktur. Üçü de ifade özgürlüğü kapsamında yer alır.”