Hasan Arat: Servet Yardımcı’nın seçimden çekilmesini çok ciddiye alın

Yayın tarihi: 18 Temmuz 2024 Perşembe 2:17 pm - Güncelleme: 18 Temmuz 2024 Perşembe 2:19 pm

Beşiktaş Kulüp Başkanı Hasan Arat, Ankara’da gerçekleştirilen TFF başkanlık seçimi öncesinde açıklama yaptı. Servet Yardımcı’nın adaylıktan çekilmesiyle ilgili konuşan Arat, “Türkiye için çok zor bir durumdur bu. Neden çekildi, neden vazgeçti? Bunlar önemli şeyler” dedi.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Hasan Arat, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurulu’nda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Mehmet Büyükekşi ve İbrahim Hacıosmanoğlu’nun yarıştığı başkanlık seçimde imza vermeyen Arat, iki adayın genel kurulda programlarını dinledikten sonra karar vereceklerini söyledi.

Sözcü TV’ye konuşan Arat, Servet Yardımcı’nın ‘baskı gördüğü’ gerekçesiyle seçimden çekilmesiyle ilgili ise “Kritik bir şey oldu. UEFA İcra Kurulu Üyesi Sayın Yardımcı aday olup adaylığı kabul edildiği halde geri çekildi. Bu çok kritik bir hamleydi. Türkiye için çok zor bir durumdur bu. Neden çekildi, neden vazgeçti? Bunlar önemli şeyler” dedi.

Arat’ın açıklaması şöyle:

-Biz de dolayısıyla bugünkü pozisyonumuzu dikkatli bir şekilde belirleyeceğiz. Biz çok adaylı seçim istiyorduk. Bu seçim sonrasında kurulların çok hassas ve dürüst davranmalarını istiyoruz. Artık üzerlerindeki formaları çıkarmalarını istiyoruz. Sadece Türkiye için çalışmalarını istiyoruz.

-Umarız bu sıkıntılardan bir ders alınır ve fazla müdahale edilmez. UEFA İcra Kurulu Üyesi’nin seçimden çekilmesini çok ciddiye alın bir kere. Bu dünya nezdinde önemli bir olaydır. Vurup kırmanın bir faydası yoktur. Eğer sandık varsa oraya oy atılıyorsa o sandıktan çıkacak sonuca da saygı göstermek lazım. 

-Biz federasyon ve çalışmalarıyla ilgili kim seçilirse seçilsin, tüm düşüncelerimizi önce Beşiktaş ile sonra da gereken mercilerle olan ilişkimizi sürdüreceğiz.

NE OLMUŞTU?

TFF Başkan Adaylığı kesinleşen Servet Yardımcı, seçimden önce adaylıktan ‘baskı gördüğü’ gerekçesiyle adaylıktan çekilmişti.

Yardımcı, şunları söylemişti:

“TFF başkanlığına adaylığımı açıklamamın ardından, malum kirli yapı tarafından mevcut sistemin devam edebilmesi adına başlatılan kumpas, Rizeli Yardımcı ailesinin ve benimle birlikte yola çıkan insanların geçmişiyle ve ahlâkıyla asla bağdaşmayacak şekilde, yalanlarla, iftiralarla, kumpaslarla, şahsımı, ailemi, onurumu, haysiyetimi, itibarımı, hedef almaktadır.

TFF’de seçim günü! Mehmet Büyükekşi mi İbrahim Hacıosmanoğlu mu?

Sahip olduğum aile terbiyem, edebim, yetiştirilme şeklim, böyle kirli bir düzenin karşısında durmama, bana inanan, benimle birlikte yola çıkan insanların da kumpaslarla karşı karşıya kalmasına asla izin vermez. Türkiye’nin her kesimi tarafından değişmesi talep edilen bir futbol yapısının devam edebilmesi adına böyle bir operasyonla karşı karşıya kalmak, tüm futbol ailemiz adına büyük bir sorundur.

Halen, seçimi kazanabilmek için yeterli imza sayısı ve destek elimizde olmasına rağmen, TFF başkan adaylığımdan, yedi yıldır devam eden UEFA İcra Kurulu Üyeliği ve UEFA Avrupa Ulusal Fedrasyonlar Komitesi Başkanlığı görevlerimden çekildiğimi saygılarımla yüce milletimize arz ederim. Bugüne dek bana güvenen, destek olan, yanımda olan herkese teşekkür ediyor, başta kulüp başkanlarımız olmak üzere herkesin haklarını helal etmelerini rica ediyorum.”

Beşiktaş bir transferi daha bitirdi! İmza an meselesi

Kaynak: Sözcü TV