Harry Potter’ın yıldızından itiraf: Bazı oyunculuk performanslarımdan utanıyorum

Yayın tarihi: 21 Şubat 2021 Pazar 3:07 pm - Güncelleme: 21 Şubat 2021 Pazar 3:07 pm

Dünyaca ünlü Harry Potter serisinde Harry karakterini canlandıran Daniel Radcliffe, büyücülük dünyasındaki bazı oyunculuk performanslarından utandığını itiraf etti.

J.K. Rowling’in aynı isimli kitaplarından uyarlanan ve ikonik hale gelen Harry Potter film serisinin dünyaca ünlü yıldızı Daniel Radcliffe’den oyunculuk performanslarına ilişkin bir itiraf geldi. 12 yaşında Harry Potter ve Felsefe Taşı ile Harry karakterine hayat vermeye başlayan Radcliffe, büyücülük dünyasındaki bazı oyunculuk performanslarından çok utandığını söyledi.

Independent Türkçe’nin aktardığına göre Sinema dergisi Empire’a konuşan Radcliffe “Bazı oyunculuk performanslarımdan yoğun utanç duyuyorum” dedi. Tecrübelerinden memnun olduğunu belirten Radcliffe, “Harry’le olan ilişkimi, filmlerle olan ilişkimden ayırmak zor” şeklinde konuştu.

Gençliğine dair çok farklı duygular hissettiğini ve bunlardan yalnızca birini belirlemenin neredeyse imkansız olduğunu da söyleyen Radcliffe, şunları söyledi:

“Yaşadıklarıma son derece şükrediyorum. Bana hayatımın geri kalanında ne yapmak istediğimi gösterdi. Neyi sevdiğinizi erkenden öğrenirseniz gerçekten çok şanslısınız demektir.”

Harry’nin en yakın arkadaşı Ron Weasley’e hayat veren Rupert Grint de geçtiğimiz günlerde ilk üç filmden sonraki yapımları izlemediğini itiraf etmişti. Neville Longbottom’a hayat veren Matthew Lewis ise filmleri yeniden izlemenin epey zor olduğunu çünkü karakterde kendisinden çok fazla şey gördüğünü belirtmişti.

EN DUYGUSAL SAHNE KAZARA ÇEKİLMİŞ

Öte yandan hatırlanacağı üzere serinin ilk filminde, Harry, Profesör Quirrell’la yüzleştikten ve Lord Voldemort’un fiziksel formunu geri kazanmak için yaptığı son girişimden sonra, arkadaşlarına veda ederek Dursley ailesinin pek hoş olmayan ortamına geri dönmek zorunda kalmıştı. Genel olarak kasvetli olan sahnede Harry ve Hagrid sevgi dolu bir anı paylaşıyordu.

8 filmin de yapımcısı olan David Heyman da geçtiğimiz günlerde verdiği bir röportajında filme damga vuran o duygusal sahnenin aslında kazara çekildiğini açıkladı. Heyman bahsi geçen sahneye dair şu ifadeleri kullandı:

“Dan (Radcliffe) gözlerini yeşile çevirmek için lens kullanıyordu ve onlara alerjik bir reaksiyon göstermişti. Gözleri kırmızı ve şişti, lensleri çıkarmak zorunda kalmıştık. Yeşili dijital olarak ekleyebileceğimizi düşündük, ancak nihayetinde yapay hissettireceği için eklememeye karar verdik. Ama Dan’in gözleri şişmiş ve kırmızı bir haldeydi ve tuhaf biçimde Hagrid’e veda ettiği sahne açısından fazlasıyla uygundu.”