Harry Potter , 4K olarak geri dönüyor

Yayın tarihi: 23 Mart 2020 Pazartesi 9:18 am - Güncelleme: 23 Mart 2020 Pazartesi 9:18 am

Warner Bros., serinin ilk filmi Harry Potter Sorcerer’s Stone’u restore etti, 4K çözünürlükte hazırladı ve bir de 3D ekledi. İlk şanslı ülke ise görünüşe göre Çin.

Harry Potter serisinin ilk filmi Sorcerer’s Stone (Felsefe Taşı), restore edilmiş versiyonuyla gösterime girmeye hazırlanıyor. Belirlenen ilk ülke ise Çin. Bildiğiniz gibi Koronavirüs sebebiyle dünya çapında ciddi bir kriz söz konusu. Hem insan sağlığı hem de ekonomik olarak zorluklar mevcut. Tabii bu zorluklardan sinema sektörü de etkilendi.

Harry Potter

Yetkililer, virüsün ilk kez görüldüğü ülke olan Çin’de sinemaları yavaş yavaş açmayı düşünüyor. Dolayısıyla açılış itibarıyla doping etkisi yapması açısında Harry Potter’ın 4K çözünürlüklü bu versiyonuna da büyük bir ilginin olacağı düşünülüyor. Bu filmden hariç olarak, Çin’de son yıllarda gösterime sokulan ve büyük ilgi gören bazı filmlerin de bir kez daha gösterime sokulması bekleniyor.

Eh, haliyle sadece Çin’de değil, tüm dünyada Harry Potter hayranları var ve onlar da bu yenilenmiş 4K çözünürlüklü versiyonu beyazperdede görmek istiyor. Muhtemelen de gösterime sokulacaktır, ancak henüz pek bilgi bulunmuyor. Hele bir kriz bitsin, gerekli önlemler alınsın, nasılsa izlenir.

Harry Potter and the Sorcerer’s Stone, ilk kez 16 Kasım 2001’de vizyona girmişti. 125 milyon dolarlık bütçesi olan film, gişede 975 milyon dolar kazanarak büyük bir başarıya imza atmış ve sonrasında büyük bir sinema serisine dönüşmüştü.

Razer Cynosa Lite oyuncu klavyesi inceleme