Harrison Ford’un dublörü Hollywood’daki grevde kendini ateşe verdi

Yayın tarihi: 29 Temmuz 2023 Cumartesi 11:37 pm - Güncelleme: 29 Temmuz 2023 Cumartesi 11:40 pm

Senarist ve oyuncuların başlattığı Hollywood grevinde protestolar sırasında, Harrison Ford’un dublörlüğünü yapan Mike Massa sahnede kendini ateşe verdi.

63 yıl sonra ilk kez Hollywood’da hem senaristler hem de oyuncular aynı anda greve gitti. Mayıs ayında greve başlayan yazarlara, oyuncular da dahil oldu.

Beyaz Perde Aktörleri Derneği ve Amerikan Televizyon ve Radyo Sanatçıları Birliği (SAG-AFTRA) maaş ve yapay zekaya karşı iş güvencesi konusunda görüşmelerin sonuçsuz kalması nedeniyle grev başlatmıştı. Hollywood birçok oyuncu elinde pankartlarla greve katılmış ve eşitsizliğe dikkat çekmişti.

NTV’nin aktardığına göre, greve katılan ve ‘Indiana Jones: Kader Kadranı’ (2023) filminde Harrison Ford’un dublörü olarak yer alan Mike Massa, eline pankart aldı ve kendini ateşe verdi. Setlerde kullanılan bir teknikle ateşe verilen dublör, güvenli bir şekilde söndürüldü. Dublörün yandığı anları paylaşan meslektaşı Elena Sanchez “Yakılmaktan çok yorulduk” dedi.

Hollywood yıldızı Eva Mendes’ten ‘Türkan Şoray’ paylaşımı

ÇEKİMLER TAMAMEN DURABİLİR

Grev nedeniyle Avatar, Deadpool ve Gladyatör gibi büyük prodüksiyonlu filmlerin çekimlerinin durabileceği tahmin ediliyor. Stranger Things, Family Guy ve The Simpsons gibi dizilerin devam sezonlarının da bu grevden etkileneceği öngörülüyor.

Büyük grev geliyor, Hollywood 1960’tan yana ilk kez ‘kapanabilir’

FİLMLERİNİN REKLAMINI YAPMALARI YASAK

Hollywood oyuncularını temsil eden Beyaz Perde Aktörleri Derneği ve Amerikan Televizyon ve Radyo Sanatçıları birliği (SAG-AFTRA) üyelerinin film prömiyerlerine katılması, yer aldıkları yapımlar için röportaj vermesi, ödül törenlerine gitmesi, film festivallerine katılması ve sosyal medyada filmlerinin reklamını yapması yasak.

Hollywood’da 63 yılın en büyük grevi başladı: Ünlü oyuncular pankartlarla yürüdüler