Harris yardımcısını tanıttı! Trump’a ağır sözlerle yüklendiler

Yayın tarihi: 7 Ağustos 2024 Çarşamba 11:59 am - Güncelleme: 7 Ağustos 2024 Çarşamba 11:59 am

ABD seçimlerinde Demokrat Parti’nin başkan adayı olarak yarışacak olan Kamala Harris, merakla beklenen yardımcısını açıkladı. Harris, Minnesota Valisi Tim Walz’u başkan yardımcısı adayı olarak belirledi.

ABD Başkan Yardımcısı ve Demokrat Parti Başkan Adayı Kamala Harris, adaylığının kesinleşmesi ve Minnesota Valisi Tim Walz’i başkan yardımcısı adayı olarak belirlemesinin ardından ilk seçim mitingini Pensilvanya eyaletinin Philadelphia şehrinde gerçekleştirdi.

“SEÇİMLERE GİTMELİ VE KAZANMALIYIZ”

Mitingde yaptığı konuşmada “Bugün karşınızda, resmen Demokratların ABD başkan adayı olduğumu gururla ilan etmek için duruyorum” diyen Harris, “Şimdi yapmamız gereken bazı işler var. Genel seçimlere girmeli ve kazanmalıyız” şeklinde konuştu.

Trump’ın rakibi belli oldu! Kamala Harris aday olmak için gerekli oyu aldı

“WALZ BİR VATANSEVER”

Harris, Walz için “Parlak geleceği inşa etmeye yardımcı olabilecek bir ortak, ulusumuzu birleştirmeye ve bizi ileriye taşımaya yardımcı olacak bir lider, orta sınıf için bir savaşçı, Amerika’nın sadece bazıları için değil herkes için özgürlük, fırsat ve adalet vaadine benim gibi inanan bir vatansever ve Amerika’nın hak ettiği başkan yardımcısı” ifadelerini kullandı.

TRUMP’I HEDEF ALDI

Alkışlar eşliğinde kürsüye çıkan Walz ise, Harris’in eşi Douglas Emhoff’un ismine atıfta bulunarak, “Sizinle ve Doug’la bu inanılmaz yolculukta olmaktan heyecan duyuyorum” ifadelerini kullandı. Harris’e “Bana duyduğunuz güven için ve belki de daha çok neşeyi geri getirdiğiniz için size teşekkür ederim” diyen Walz, konuşmasının kalanında Cumhuriyetçi ABD Başkan Adayı Donald Trump’ı hedef aldı.

Biden’ın çekilmesi sonrası Kamala Harris’ten ilk açıklama

Kaynak: TELE1