HarmonyOS’un bir sonraki sürümü geliyor

Yayın tarihi: 9 Eylül 2021 Perşembe 8:30 am - Güncelleme: 8 Eylül 2021 Çarşamba 11:10 am

Huawei, HarmonyOS’u geçen haftaki bir rapora göre 70 milyondan fazla cihaza sundu. Yeni bir rapor, Huawei’nin bu yılki yıllık geliştirici konferansında işletim sisteminin yeni bir sürümünü  açıklayacağını ortaya koydu.

Bilginin kaynağı bir tweet aracılığıyla gelen bir sızıntıya dayanıyor. Kaynağa göre Huawei’nin, Huawei Developer Conference (HDC) 2021’de yeni işletim sistemini duyurması bekleniyor. Konferansın tarihi ise şu anda bilinmiyor. Şirketin web sitesi kontrol edildiğinde karşımıza 10 Eylül terihi çıkıyor. Bu tarihte Huawei Geliştirici Günü etkinliği yapılacak. HarmonyOS’un bir sonraki sürümüyle ilgili daha fazla ayrıntı beklerken, Huawei’nin bu ay için planlanan farklı ürün duyuruları daha var. Kaynak, Huawei’nin yeni S serisi MateBooks, yeni bir MateView monitör, bir lazer yazıcı ve Nova 9 akıllı telefon serisi piyasaya süreceğini iddia ediyor.  Nova 9 serisinin 23 Eylül’de Çin’de düzenlenecek bir etkinlikte duyurulacağı şimdiden doğrulandı. Ancak diğer ürünlerle ilgili henüz net bir tarih verilmedi.

HarmonyOS

 

Huawei, son aylarda PC işine daha fazla odaklanıyor diyebiliriz. ABD ile sorunları başlamadan önce MateBook serisi altında dizüstü bilgisayarlar üretiyordu. Şirket, geçen yıl profesyonellere yönelik ilk masaüstü bilgisayarını piyasaya sürdü. Huawei bu alanda iddialı olduğunu söylüyor. HarmonyOS’un yeni sürümü hakkında ise açıklanan en ufak bir detay dahi yok. Söz konusu tarih geldiğinde işletim sisteminin yeni sürümü hakkında fikir sahibi olacağız.

Samsung Galaxy S22 detayları belli olmaya başladı