HarmonyOS otomobil pazarına el atıyor

Yayın tarihi: 10 Ağustos 2022 Çarşamba 10:00 am - Güncelleme: 9 Ağustos 2022 Salı 2:29 pm

Çinli teknoloji şirketi tarafından geçtiğimiz günlerde resmen tanıtılan yeni işletim sistemi HarmonyOS 3.0 ile kendini iyiden iyiye geliştirmeye başlamıştı.

Yeni işletim sistemi sürümüyle uyumlu birçok farklı kategoriden cihaz üzerinde de çalışan Çinli şirket, bu işletim sisteminin sadece kendisi tarafından kullanılmasını da istemiyor.

 

Bir süredir kendine yeni ortaklar arayan Huawei, sonunda aradığı ortağı otomobil sektöründe buldu. Şirketten yapılan açıklamaya göre, Çinli otomotiv devi Geely’nin alt markası Geometry’nin yeni modellerinde kullanılacağı duyurulan HarmonyOS 3.0 işletim sistemi, bu araçlara Akıllı Kokpit sistemini getirecek.

HarmonyOS 3.0

 

Bu sistem sayesinde navigasyondan mobil uygulama desteğine kadar pek çok gelişmiş teknolojiyi kullanıcıların beğenisine sunacak olan Geely, araçların satış sayısına göre ortaklığın arttırılabileceğini de söyledi.

Huawei, son zamanlarda artan bir şekilde yeni teknolojilere yatırım yapmaya devam ediyor. Bu nedenle de HarmonyOS işletim sistemi, Çinli şirket için hayati bir öneme sahip. Bakalım Huawei, Google ambargosu yüzünden düştüğü bu durumdan kurtulabilecek mi?

Activision son çeyrek gelirleri ile dudak uçuklattı