HarmonyOS için ilk adım Çin olacak

Yayın tarihi: 9 Haziran 2021 Çarşamba 8:47 am - Güncelleme: 9 Haziran 2021 Çarşamba 8:48 am

Huawei yeni işletim sistemi HarmonyOS için çalışmalarına devam ediyor. Görünen o ki HarmonyOS için öncelik Çin olacak. İşte detaylar.

Hatırlanacağı üzere Hauwei kısa süre önce yeni mobil işletim sistemi HarmonyOS’i tanıtmıştı. HarmonyOS genel itibariyle görünümü ve işlevsel yapısıyla kullanıcıların dikkatini çekmeyi başardı.

Fakat etkinlikte Huawei pek çok soruyu cevapsız bıraktı. Bu sorulardan en önemlisi ise Android uygulamalarının bu işletim sisteminde çalışıp çalışmayacağıydı.

Ayrıca uygulama geliştiricileri ve işbirliği yapılan şirketler tarafında da çok fazla bilgiye yer verilmedi. Önümüzdeki günlerde pek çok Huawei modeli için kullanıma sunulacak olan HarmonyOS için henüz pek çok soru işaretinin olduğunu yenilememiz gerekiyor.

HarmonyOS

Çin kaynaklı haber sitelerine göre Huawei yeni mobil işletim sisteminde önceliği kendi ülkesine verecek. Malum Çin’de zaten Google, Facebook, Twitter gibi pek çok popüler ABD kökenli mecranın kullanımı yasak. Bu yasaklar da bir şekilde Huawei’nin işlerini kolaylaştırıyor. Yani Huawei’nin Çin’e öncelik vermesi gayet mantıklı diyebiliriz.

HarmonyOS ne kadar işlevsel olursa olsun uygulama potansiyeli çok yüksek bir işletim sistemi değil. Yani şuanda içinde motor olmayan lüks bir spor araba gibi. Dolayısıyla içi dolmadan da pek fazla yol kat edemeyecektir.

Muhtemelen 2021 HarmonyOS açısından kritik bir yıl olacak. Eğer Huawei bazı engelleri aşabilirse, akıllı telefon pazarındaki işi çok daha kolay olabilir.

Fossil yeni Google Wear OS saati üzerinde çalışıyor