HarmonyOS Android uygulamalarına uyumlu mu?

Yayın tarihi: 5 Haziran 2021 Cumartesi 8:00 am - Güncelleme: 4 Haziran 2021 Cuma 11:07 pm

Geçtiğimiz gün tanıtılan HarmonyOS pek çok soru işaretini de beraberinde getirdi. Peki HarmonyOS Android uygulamalarını çalıştırabilecek mi? İşte bu konuya ilişkin bilgiler.

Teknoloji sektöründeki önemli isimlerden biri olan Huawei geçtiğimiz gün önemli bir etkinlik düzenledi. Düzenlenen bu etkinlikte Huawei’nin uzun süredir üzerinde çalıştığı HarmonyOS tanıtıldı.

HarmonyOS genel itibariyle teknoloji tutkunlarının hoşuna gitti diyebiliriz. Gerek tasarımı, gerek kullanımı, gerekse ekosistem içerisindeki konumu hayli başarılıydı.

Fakat kullanıcıların asıl merak ettikleri noktalar aydınlatılmadı. Buna en basit örnek ise HarmonyOS’in kullanacağı dosya sistemi.

Malum, Android’te apk uzantılı dosyaları yükleyip, kullanabiliyoruz. Peki HarmonyOS buna imkan verecek mi?

HarmonyOS

Eğer HarmonyOS’te Android uygulamaları desteklenecekse, uygulama ve oyun tarafında bir problem ortaya çıkmayacaktır. Fakat tersi bir durumda Huawei kullanıcıları ciddi anlamda zorlanabilirler.

Şöyle ki HarmonyOS özel bir dosya sistemine sahipse, bu işletim sistemi için her uygulama ve oyunun tekrardan elden geçirilmesi gerekiyor. Bu da hayli sancılı bir süreç.

Bunun yanında Facebook, WhatsApp, Twitter ve benzeri ABD merkezli sosyal medya mecralarının da HarmonyOS için enerji harcamayacaklarını bilmemiz gerekli. Çünkü Huawei’nin App Gallery mağazasında bile bu sosyal medya uygulamaları yer almıyor.

Huawei HarmonyOS’i tanıtmasına tanıttı. Fakat hala işletim sistemiyle ilgili bilinmeyen pek çok nokta olduğunu söylememiz gerekiyor. Belki Çinli üretici önümüzdeki süreçte bazı ek açıklamalar yapar.

Huawei MateView monitör anlayışını değiştiriyor