HarmonyOS 3 kullanan cihazlar ortaya çıkmaya başladı

Yayın tarihi: 1 Ağustos 2022 Pazartesi 8:00 am - Güncelleme: 31 Temmuz 2022 Pazar 1:27 pm

Huawei tarafından geliştirilen ve kendisini yeniden akıllı telefon sektöründe söz sahibi yapacağı umulan HarmonyOS 3.0 işletim sistemi, telefonların dışında daha pek çok cihazda daha karşımıza çıkacak gibi görünüyor.

Çinli teknoloji devi Huawei’nin başına gelenler, pişmiş tavuğun başına gelmemiştir. Hem akıllı telefon hem de tablet piyasasında dolu dizgin ilerlediği ve her geçen gün sektörün en güçlü isimleri olan Apple / Samsung ikilisiyle arayı kapatmaya başladığı zamanlarda, bir anda casusluk suçlamasıyla karşı karşıya kalan Çinli şirket, sonrasında adeta baş aşağı gitmeye başlamıştı.

Uzun bir süredir düşüş eğilimi içerisinde olan satışlarını nihayet yavaş yavaş arttırmaya başlayan şirketin, tüm bu olumsuz gelişmelerden iyi bir sonuçla çıkabilmek için en çok güvendiği çalışması ise tabi ki HarmonyOS işletim sistemi. Tamamen Huawei tarafından geliştirilen ve Android’e rakip olması düşünülen bu işletim sistemi akıllı telefondan tablete, bilgisayardan kameralara pek çok cihazda karşımıza çıkacak.

Huawei tarafından tanıtılan ve HarmonyOS 3.0 işletim sistemine sahip olduğu duyurulan yeni Huawei yazıcısı da bu durumun güzel bir örneği oldu. Huawei PixLab V1 ismiyle tanıtılan yeni yazıcı, HarmonyOS 3.0 işletim sisteminden aldığı güçle pek çok rakibinin yapamadığı işlerin altında kolayca kalkabiliyor.

Huawei

Görselin orijinalinde bulunan renkleri nokta atışı tespit ederek birebir aynı renk skalasıyla basma yeteneğine sahip olan bu akıllı yazıcı aynı zamanda Hyper Terminal özelliği sayesinde mobil cihazların emirlerini de eş zamanlı olarak işleyebiliyor.

Yapay zekayla desteklenen yeni Huawei PixLab V1 aynı zamanda bastırılacak görseller üzerinde bulunan el yazılarını da tespit edip basım anında bunları silebiliyor. Bu sayede görsellerin daha temiz bir şekilde yazdırılabilmesini sağlayan PixLab V1 tüm bu özelliklerine ek olarak mürekkep sızıntısı gibi son derece can sıkan problemleri de ilk anda tespit ederek, bu konuda kullanıcılara bilgi verebiliyor.

Huawei tarafından tanıtılan yeni yazıcının fiyatı hakkında şu an için herhangi bir bilgi verilmezken, bu bilinmezliğin cihazın önümüzdeki günlerde satışa sunulmasıyla birlikte ortadan kalkacağı düşünülüyor.

Samsung bu zor dönemde bile kârını arttırmayı başardı