HarmonyOS 3.0 için geri sayım başladı

Yayın tarihi: 4 Ekim 2021 Pazartesi 9:00 am - Güncelleme: 2 Ekim 2021 Cumartesi 3:57 pm

 Bilindiği üzere Huawei, Google’dan yediği kazık sonrasında kendi işletim sistemini geliştirme yoluna gitmişti. Aslında bu son derece mantıklı bir hamleydi. Fakat Google’ın Android tarafında ne derece güçlü olduğunu düşündüğümüzde, Huawei’nin işi hiç de kolay olmadı.  

HarmonyOS her ne kadar muazzam bir yapıda olsa da içerisinde Google servisleri yer almadığı için çok tutarlı değil. Uygulamalar tarafında hala büyük problemler bulunuyor. Huawei Çin’de bu problemleri nispeten aşmış durumda. Fakat Avrupa’da sorunlar devam ediyor.

HarmonyOS

HarmonyOS’in başarısına rağmen Huawei satışları büyük oranda düştü. Peki neden? Çünkü Avrupa’da Google servislerinden yoksun bir cihaza çoğunluk sıcak bakmıyor. Hatta Çin’de bile durum aynı diyebiliriz. Çin’de Google zaten yasak. Buna rağmen Huawei’nin satışları Çin’de büyük oranda düştü. Öyle ki geçtiğimiz yıl Çin’de akıllı telefon satışlarında açık ara önde olan Huawei bu yıl ilk 5 dışında kaldı.

Buna rağmen HarmonyOS tarafındaki gelişmeler son hızıyla devam ediyor. Çinli üretici 24 Ekim’de HarmonyOS için önemli bir etkinlik düzenleyecek. Bu etkinlikte yeni işletim sistemi hakkında bilgiler verilecek. Tabi ki şu da bir gerçek. HarmonyOS ne kadar güçlü olsa da Google servislerinden yoksun bir sistem Avrupa’da çok da etkili olamayacaktır.

iPhone 13 Pro Max en iyi ekran ödülünü aldı