HarmonyOS 3.0 güncellemesi büyük bir yankı uyandırarak geliyor

Yayın tarihi: 6 Ocak 2022 Perşembe 2:00 pm - Güncelleme: 5 Ocak 2022 Çarşamba 10:14 pm

Android işletim sistemine sağlam bir rakip olması beklenen HarmonyOS 3.0 güncellemesi ile ilgili bazı detaylar ortaya çıktı. Bildiğiniz üzere Huawei, ABD tarafından kara listeye alındı ve bu nedenle yeni bir işletim sistemi kurmak zorunda kaldı. Şirket özellikle Android platformunu kullanamadığı için buna mecburdu.

ABD, Huawei markasını tüm dünyadan silmek için elinden gelen her şeyi yaptı. Şirketin kulaklık girişi konusunda bile sorun yaşadığı biliniyor. ABD tüm markaları ile bu şirkete ağır bir ambargo koydu. Sonuç olarak sert bir darbe alan Huawei geri çekilmek zorunda kaldı. Ancak çok daha güçlü bir şekilde geldi

HarmonyOS 3.0

Huawei tarafından geliştirilen bu yeni işletim sistemi şu an üçüncü versiyonu için çalışmalar yürütüyor. 2 Haziran 2021 tarihinde piyasaya çıkan HarmonyOS 2.0 güncellemesi henüz global olarak kullanıcılara dağıtılmadı. Sadece belirli cihazlar bu yeni güncellemeyi alabiliyor.

 

Türkiye dahil birçok ülkeye 2022 yılında bu işletim sisteminin ikinci versiyonu dağıtılacak. Bu versiyon tamamen global olacak ve tüm Huawei sistemleri kullanılabilecek. Şirket kendi uygulama mağazasını bile kurarak önemli bir gelişme kaydetmişti. HarmonyOS 3.0 güncellemesi ise onun çok daha ileriye taşıyacak. Ortaya çıkan son detaylara göre 2022 temmuz ayında bu yeni işletim sistemi kullanıcılarla paylaşılacak.

Huawei’in gelirleri %29 oranında düştü

Huawei tarafından yapılan açıklamalarda kendi işletim sistemlerinin Android ile kıyaslandığında en az yüzde 10 daha güçlü olduğu belirtiliyor. Bakalım yeni güncelleme ne tür değişiklikler getirecek.