Harmony OS ile devlere kafa tutuyor

Yayın tarihi: 31 Mart 2021 Çarşamba 9:30 am - Güncelleme: 30 Mart 2021 Salı 8:56 pm

Huawei kendisine yapılan baskılar aldırış etmeden kendi işletim sistemi çıkararak dünya devlerine kafa tutmaya kararlı. Bu meydan okunuşun bir ürünü olarak çıkan Harmony OS hakkında yeni bilgiler geldi.

Huawei özellike Amerikan Başkanı Donald Trump dönemi kendisine uygulanan ambargolar nedeniyle zor zamanlar geçirmişti. Hala bu amgargolar nedeniyle zor zamanlar geçirirken artık kendi yazılımlarını ve uygulamalarını ortaya çıkarma arayışında. Huawei uzun süredir üzerinde çalıştığı ve çıkacak lan tüm telefonlarında yüklü olarak çıkarmayı düşündüğü Harmony OS hakkında ne kadar kararlı olduğunu gösteriyor.

Harmony OS

Huawei bünyesinde çalışanlarından biri Weibo üzerinden yaptığı paylaşıma göre, Harmony OS ve Huawei P50 serisi için ardı ardına yapılacak olan tanıtım planlarını ortaya çıkardı. Çalışan tarafından sızdırıla bilgilere göre Huawei 22 ve 26 Nisan 2021 tarihlerinde iki büyük tanıtım yapmayı planlıyor.

Daha önce çıkan söylenti haberlerine göre Harmony OS işletim sistemi 24-26 Nisan 2021 tarihinde düzenlenecek olan Huawei Geliştirici Konferansı 2021 sırasında ortaya çıkması bekleniyordu ancak en son sızıntıya göre şirketin konferans öncesinde resmi lansmanı daha önce yapması oldukça muhtemel.

Huawei P50 serisinin çıkış tarihi konusunda birçok iddia ortaya alırken en olası ve gelen bilgilere göre çıkış tarihi Mayıs ayına sarkacak. Huawei P50 serisi için şimdiye kadar birçok ayrıntı ortaya çıkmıştı. Cihaz, Kin 9000 işlemci ile birlikte piyasaya sürülecek ve P50, P50 Pro ve Pro Plus modelleri bulunacak.

En tehlikeli TikTok videosu görenleri şaşkına çevirdi!