Harem-Selamlık oturma talimatı veren okul müdürü görevine iade edildi

Yayın tarihi: 28 Mart 2022 Pazartesi 6:30 pm - Güncelleme: 28 Mart 2022 Pazartesi 6:39 pm

Bursa‘da bir ortaokul müdürü, öğretmenlere gönderdiği yazılı talimatla kız ve erkek öğrencilerin ayrı sıralara oturtulmasını istedi. Olayın medyaya yansımasıyla birlikte gelen tepkiler üzerine görevden alındığı bildirilen okul müdürü, görevine iade edildi.

Bursa’daki Mithatpaşa Ortaokulu’nda harem-selamlık oturma düzenine geçilmesi için öğretmenlere talimat verdikten sonra görevden alınan H.A. isimli okul müdürü, 5 gün sonra yeniden görevine iade edildi. Akın’ın görevine dönmesi için cemaatler de destek vermişti.

TEPKİ YAĞDI

Kararı kınadıklarını ifade eden Eğitim İş Bursa Şubesi Başkanı Yeliz Toy, “Bu kabul edilebilir değil. Cemaatler, okul müdürüne sahip çıktı. Bu karar okulları tamamen medreseye dönüştürme kararıdır. Gericiliğe karşı mücadelemiz sürecek” dedi.

CHP Eğitim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, “Okulda kız öğrencilerle erkek öğrencilerin ayrı sıralara oturtulması talimatı veren Osmangazi Mithatpaşa Ortaokulu Müdürü Haydar Akın, bugün göreve geri döndü. Bu zihniyeti görevine geri getiren, çocukların üstün yararını düşünmeyen MEB, bu kararı neden ve kimin etkisiyle aldı?” ifadelerini kullandı.

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ise, “Yazıklar olsun! Okulda kız öğrencilerle erkek öğrencilerin ayrı sıralara oturtulması talimatı veren Osmangazi Mithatpaşa Ortaokulu Müdürü Haydar Akın, göreve iade edildi. Karma eğitimin tabutuna bir çivi daha çakıldı” dedi.

Okulda haremlik-selamlık oturma düzeni talimatı veren müdür görevden alındı