Mardin ve Şanlıurfa’da havan saldırısı: Hayatını kaybedenlerin sayısı yükseldi! Çok sayıda yaralı var

Yayın tarihi: 10 Ekim 2019 Perşembe 2:00 pm - Güncelleme: 10 Ekim 2019 Perşembe 7:23 pm

Barış Pınarı Harekatı devam ederken obüs atışlarıyla vurulan Rasulayn’dan dumanlar yükseliyor. Kentteki çatışma sesleri ise Ceylanpınar’dan duyuluyor. Harekatta 181 hedefin vurulduğu açıklandı. Harekatta Suriye sınırına komando sevkiyatı yapıldı.  Suriye’den atılan 6 havan mermisi daha Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesine düştü. Bölgeden gelen bilgilerden sonra Şalıurfa valiliğinin yaptığı açıklamada bina ve araçlara isabet eden roketler nedeniyle 46 kişi yaralandı. 1’i bebek 2 kişi hayatını kaybetti. Mardin Nusaybin ve Şanlıurfa Akçakale’ye atılan havan mermilerinde hayatını kaybedenlerin sayısı 6’ya yükseldi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA: 1’İ BEBEK 2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Şanlıurfa Valiliği: Suriye tarafından atılan havan ve roket mermilerinin İlimiz Akçakale ve Ceylanpınar ilçelerimize isabet etmesi sonucu; Barış Pınarı Harekatının ilk şehidi Suriye uyruklu 9 aylık bebek Muhammed Omar ve Akçakale ilçemizde görevli Vergi Dairesi Başkanlığına bağlı maliye memurumuz Cihan Güneş şehit olmuştur. Atılan roket ve havan mermilerinin isabeti sonucu 46 vatandaşımız da yaralanmıştır.

Suriye’deki  YPG/PYD mevzilerinden Ceylanpınar’a atılan havan atışına obüslerle karşılık verildi.

MARDİN VALİLİĞİ: 2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, 24 YARALI

Saldırıya ilişkin Mardin Valiliği’nden yapılan açıklamada da Nusaybin’de iki kişinin hayatını kaybettiği duyuruldu. Valilik, buradaki yaralı sayısını 24 olarak bildirdi.

DHA’nın haberine göre ise Mardin Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Nusaybin ilçemize Suriye sınırından atılan havan topları sonucunda 3 sivil şehidimiz, 24 yaralımız bulunmaktadır” denildi.

AKÇAKALE’YE DE HAVAN ATILDI

Akçakale’ye ikinci roket düştü. Suriye sınırından atılan bir havan mermisi daha Akçakale ilçe merkezine düştü. İlk havan topu bir evin çatısına isabet ederken, ikincisinin ise bir evin bahçesine düştüğü öğrenildi. Bölgeye polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Belediye hoparlörlerinden vatandaşlara dikkatli olmaları konusunda sürekli uyarılar yapılıyor. İlçede okullar Pazartesi gününe kadar tatil edilmişti.

TSK’NIN KONTROL SAĞLADIĞI BÖLGELER

  • (16:31)Barış Pınarı Harekatı kapsamında Tel Abyad’daki Müşeyrfe ve Dedat ile Rasulayn’daki Kişto köyü TSK’nın kontrolüne geçti.
  • (14:06) Tel Abyad’ın batısındaki El Yabse ve Tel Fander köylerinde TSK kontrol sağladı.

TANK ATIŞLARI

Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK), Suriye Milli Ordusu ile Suriye’nin kuzeyinde başlatılan harekat kapsamında Tel Abyad ve çevresinde bulunan terör mevzilerine yönelik gece yarısına kadar devam eden obüs ve tank atışları, gecenin ilerleyen saatlerinde azaldı.

Barış Pınarı Harekatı kapsamında obüs atışlarıyla vurulan Rasulayn’dan dumanlar yükseliyor. Günün ilk ışıklarıyla da Rasulayn’daki terör hedefleri aralıklarla obüs atışlarıyla vurulurken, bölgeden dumanların yükseldiği gözlendi.

Rasulayn’daki çatışma sesleri Ceylanpınar’dan duyuluyor. Öte yandan, Şanlıurfa’nın Suriye sınır hattında yer alan beton bariyerlerin bazı noktalardan kaldırıldığı görüldü.

FLAŞ! Kara harekatı başladı… Türk askeri 30 kilometre derinliğe girdi… YPG’den Nusaybin’e roket saldırısı

 

Harekat kapsamında TSK birlikleri, gece boyunca çeşitli noktalardan Tel Abyad tarafına geçiş yaptı. Günün ilk ışıklarına kadar Tel Abyad ve çevresinde herhangi bir çatışma sesi duyulmazken, kent merkezinde sessizlik hakim.

Rasulayn’daki terör hedefleri obüslerle vuruldu

Harekat kapsamında Rasulayn ve çevresinde bulunan hedefler, gece geç saatlere kadar ateş altına alındı.

Günün ilk ışıklarıyla da Rasulayn’daki hedefler aralıklarla obüs atışlarıyla vurulurken, bölgeden dumanların yükseldiği gözlendi.

181 HEDEF VURULDU

Milli Savunma Bakanlığı, Barış Pınarı Harekâtı kapsamında hava kuvvetleri unsurları ve ateş destek vasıtaları ile gece yarısına kadar terör örgütüne ait toplam 181 hedefin ateş altına alındığını açıkladı.

Bakanlığın sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabında yer alan açıklamada, “Türk Silahlı Kuvvetleri, Barış Pınarı Harekâtı kapsamında hava kuvvetleri unsurları ve ateş destek vasıtaları ile şu ana kadar terör örgütüne ait toplam 181 hedefi ateş altına aldı” denildi.

Karargah’ta sabahın ilk saatlerine kadar yoğun mesai

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Fırat’ın doğusundaki teröristlere ait hedeflere yönelik hava harekatları ve kara ateş destek vasıtalarıyla dün başlayan harekatta saat 22.00 itibarıyla kara harekatı safhasına geçildi. Silahlı Kuvvetler Komuta ve Harekat Merkezi’nden harekatı sevk ve idare eden Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve TSK Komuta Kademesi’nin uzun mesaisi gece boyunca devam etti.

Bölgeden gelen anlık görüntüler üzerinden harekatı anbean takip eden Akar, beraberindeki Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ile talimatlar verdi.

Suriye sınırına komando sevkiyatı

Hatay’dan Suriye sınırında görevlendirilmek üzere yola çıkan komandoların ve zırhlı araçların yer aldığı askeri konvoy, Gaziantep’in İslahiye ilçesine ulaştı.

Hatay’dan akşam saatlerinde yola çıkan 12 araçlık askeri konvoy İslahiye’ye ulaştı. Komando birlikleri ve zırhlı araçların yer aldığı konvoy Şanlıurfa’da yönüne ilerledi. Geniş güvenlik önlemleri altında hareket eden konvoydaki birliklerin Barış Pınarı Harekatı kapsamında sınır hattı ve Suriye’de görevlendirileceği öğrenildi.

CEYLANPINAR’A HAVAN MERMİSİ ATILDI

Suriye’de YPG/PYD mevzilerinden 5 havan mermisi Ceylanpınar’a atıldı. Havan atışına obüslerle karşılık verildi.