Harp Okulundaki Atatürk anmasında ayağa kalkmadılar

Yayın tarihi: 11 Mart 2020 Çarşamba 6:17 pm - Güncelleme: 18 Mart 2020 Çarşamba 10:52 am

Harbiyelileri töreninde Atatürk’e saygısızlık yapıldığı öne sürüldü. Savuma Bakanı Hulusi Akar’ın da katıldığı, Mustafa Kemal Atatürk’ün Harbiye’ye girişinin 121’inci yıl dönümü töreninde öğrenci numarası (1283) okunduğu sırada üç üniformalının yerinden kalkmadığı görüldü.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Harbiye’ye girişinin 121. yıl dönümü töreninde saygısızlık. yapıldığı iddia edildi. Savunma Bakanı Hulusi Akar ve komuta kademesinin katıldığı törende, yine geleneksel yoklama yapıldı. Kara Harp Okulu’ndaki yoklamada numara 1283’e geldiğinde her Harbiyeli ayağa kalkıp esas duruşta Atatürk’e saygı gereği “İçimizde” diye bağırdı, ardından da Harbiye yemini etti.

Ancak bu yıl yapılan törende ikisi kadın, üç üniformalının ayağa kalkmadığı, yerinden bile kımıldamadığı görüldü. Bu görüntülerin paylaşılmasının ardından sosyal medyada tepki yağdı.

AYAĞA KALMAYANLAR KİM?

Tepkiler karşısında, ayağa kalkmayanların subaylar olduğu, ayağa sadece Harbiyelilerin kalktığı ve bunun seremoniye uygun olduğu iddia edildi. Ancak, subayların önde oturması gerektiği, subay olduğu öne sürülenlerin ise arkada oturmasına dikkat çekildi.

Tatışmalar sürerken bu konu hakkında Harp Okulu yetkililerinden bir açıklama yapılmadı.