‘Hapishanede kalamaz’ raporuna rağmen tutuklanan Aytaç Ünsal’ın vücudunda morluklar çıktı!
4 Ocak 2021 Pazartesi

Halkın Hukuk Bürosu, hakkında ‘hapishanede kalamaz’ raporu bulunan tutuklu avukat Aytaç Ünsal’ın tedavisine ve diyetine devam edilmediğini duyurdu.
Halkın Hukuk Bürosu (HHB), 10 Aralık’ta tutuklanan Avukat Aytaç Ünsal’ın tedavisinin yarıda kesildiğini ve vücudunda morluklar oluştuğunu açıkladı.
Aytaç Ünsal’ın, annesi Nermin Ünsal ile yaptığı telefon görüşünde “hala tek tutulduğunu, kendisine tedavisi için gerekli ilaçların ve B1 vitamin haplarının verilmediğini, tedavisi yarıda kaldığı için vücudunda kısmi morluklar oluştuğunu, kilo kaybı yaşadığını, ölüm orucu sonrası yaşadığı sinir ucu iltihabının ilerlediğini ve bu nedenle çok fazla ağrı çektiğini” aktardığı öğrenildi.
Edirne F Tipi Hapishanesi’nde tutuklu bulunan Ünsal’a derhal B1 haplarının verilmesini isteyen HHB, Ünsal’ın tedavisine devam edebilmesi için derhal tahliye edilmesini talep etti.
Ölüm orucu sürecinden sonra meydana gelen sinir ucu iltihabı tedavisi yapılmadığı için ilerliyor.
Aytaç Ünsal'a derhal B1 verilmelidir.
Tedavisine devam edebilmesi için derhal tahliye edilmelidir.
— Halkın Hukuk Bürosu (@halkinhukuk_) January 4, 2021
NE OLMUŞTU?
Adil yargılanma talebi ile başladığı ölüm orucunu tahliye edilmesinin ardından 215. gününde sonlandıran ve hakkında ‘hapishanede kalamaz’ raporu olan Avukat Aytaç Ünsal 9 Aralık’ta Edirne’de ‘kaçma şüphesi taşıdığı’ gerekçesiyle gözaltına alınmış 10 Aralık’ta mahkemeye çıkarılmadan tutuklanmıştı.
Benzer Haberler
Demirtaş’tan ‘erken seçim’ mesajı: Her duruma hazır olunmalı
05/04/2021 18:35
Edirne’de 3 okulda eğitime koronavirüs arası
30/03/2021 10:42
Trakya’da vaka sayılarındaki artış sürüyor
16/03/2021 14:11
Edirne’de vaka sayıları arttı, ev ziyaretleri yasaklandı
15/03/2021 14:00