Haniye’nin cenaze töreninde gövde gösterisi! Namaz’ı kıldıran Hamaney saldırı emri verdi

Yayın tarihi: 1 Ağustos 2024 Perşembe 10:14 am - Güncelleme: 1 Ağustos 2024 Perşembe 10:14 am

Haber: TELE1 Haber Merkezi

İran’ın başkenti Tahran’da suikast sonucu hayatını kaybeden Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye için cenaze töreni düzenlendi. Adeta gövde gösterisine dönen cenaze töreninde Haniye’nin cenaze namazını İran lideri Ali Hamaney kıldırdı. Hamaney tören sonrası İsrail’e saldırı emri verdi fakat İran’ın henüz nasıl bir karşılık vereceği belli değil.

Başkentteki törene, İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan’ın yanı sıra üst düzey sivil ve askeri yetkililer katıldı. Tahran Üniversitesi yerleşkesindeki cenaze namazını İran lideri Ali Hamaney kıldırdı. Kısıtlı sayıda kişinin alındığı namaz alanına girebilmek isteyen binlerce kişi üniversite kapısında bekledi.

Merdan Yanardağ ‘Haniye’ suikastını değerlendirdi: Saldırının hedeflerinden biri AKP

HAMANEY SALDIRI EMRİ VERDİ

Hamaney desteklediği Hamas lideri Haniye’yi İsrail’in öldürdüğünü söyledi. Hamaney misilleme olarak İsrail’e doğrudan saldırı emri verdi ABD basınına yansıya haberlere göre, İran’ın suikaste nasıl karşılık vereceği henüz belli değil ancak ülke yetkilileri, ordunun Tel Aviv ve Hayfa yakınlarındaki İsrail askeri hedeflerine insansız hava aracı ve füze saldırıları düzenlemeyi düşündüğünü söyledi.

CENAZEYE ÇOK BÜYÜK BİR HALK KATILIMI VARDI

Cenaze töreni öncesi ve sonrasında büyük bir kalabalık da üniversitenin yanı başındaki İnkılap Meydanı’nda ve bölgeye çıkan yollarda toplandı. Törene gelen büyük kalabalıklar Haniye ve İsrail’e intikam sloganları attı. İsmail Haniye, Tahran’daki törenin ardından yarın Katar’ın başkenti Doha’da son yolculuğuna uğurlanacak.

EMEP’ten ‘Haniye’ açıklaması: Türkiye İsrail ile tüm ilişkileri kesmeli

CENAZE ÖNCESİ “İNTİKAM” AÇIKLAMASI

Cenaze namazı öncesinde bir konuşma yapan İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf, Haniye’ye düzenlenen suikastın ABD koordinasyonuyla gerçekleştirdiğini iddia etti. Haniye’nin Filistin için verdiği mücadeleden övgüyle söz eden Kalibaf, “Bu saldırının ABD’nin desteği ve koordinasyonuyla gerçekleştiğini biliyoruz. Bu cinayete doğru zaman ve yerde karşılık vermek görevimizdir.” ifadelerini kullandı.

HAMANET ‘İNTİKAM’ AÇIKLAMASI YAPMIŞTI

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney ddün yaptığı açıklamada Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’ye yönelik suikastın İran’da gerçekleşmesinden dolayı kendilerini sorumlu gördüklerini ve İsrail’den Haniye’nin intikamını almayı vazife kabul ettiklerini söylemişti.

Orta Doğu’da gerginlik büyüyor! Hamaney ‘intikam’ dedi

Kaynak: HABER MERKEZİ