Hani polis telefonla aramazdı? Telefonla arayan polisi dolandırıcı sanan Doktor işinden oldu

Yayın tarihi: 22 Ağustos 2019 Perşembe 10:12 am - Güncelleme: 22 Ağustos 2019 Perşembe 10:13 am

Aile hekimi, özel bilgilerini isteyen polisi ‘dolandırıcı’ sanınca engeli aşamadı. Güvenlik soruşturmasından geçemeyen hekime, Aile Hekimliği Hizmet Sözleşmesi’nin feshi imzalatıldı. Polisin eve gelmesi ve imza feshi arasında geçen sürede, hekim hakkında hiçbir soruşturma yapılmaması dikkat çekti.

Cumhuriyet’ten Şeyma Paşayiğit’in haberine göre; Bir aile hekimi, güvenlik soruşturması yapmak için aradığını söyleyip özel bilgilerini soran polis memurunun “dolandırıcı” olmasından şüphelenip, telefonu kapattı. Güvenlik soruşturmasının “olumsuz” sonuçlandığı bildirilen hekime, sözleşme feshi imzalatıldı.

Doktor istediği ilacı yazmadı diye hastaneyi birbirine kattı

DOLANDIRICI SANIP TELEFONU KAPATTI

Özel hastaneden emekli olan bir hekim, aile sağlığı merkezinde, “aile hekimi” olarak hizmet vermeyi sürdürmek istedi. Emniyet Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan değerlendirmeyi geçen hekim, “sözleşmeli” olarak görevine başladı. Hekim, özel sektörden kamuya geçenler için yapılan güvenlik soruşturması kapsamında bir değerlendirmeye daha alındı. Emniyet Genel Müdürlüğü’nden bir polis memuru, ikinci bir değerlendirme yapmak için hekime telefon açtı. Hekim, özel bilgilerini isteyen polis memurunun dolandırıcı olmasından şüphelenip, telefonu kapattı. Polis memurunun ardından komiserden ikinci bir telefon daha alan hekimin evine polisler geldi. Aylar sonra hekime yapılan bu ikinci değerlendirmenin “olumsuz” sonuçlandığı ortaya çıktı. Güvenlik soruşturmasından geçemeyen hekime, Aile Hekimliği Hizmet Sözleşmesi’nin feshi imzalatıldı. Polis ekiplerinin eve gelmesi ve imza fesihi arasında geçen sürede, hekim hakkında hiçbir soruşturma işlemi yapılmaması dikkat çekti.

OLUMSUZ

Güvenlik soruşturması kararında; 676 sayılı KHK ve 657 sayılı Devlet Memurları Yasası’na “Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yapılması” hükmünün eklendiği bildirildi. Kararda, kamu personeli olmayan aile hekimi olarak görev yapan hekim hakkında Emniyet Genel Müdürlüğü’nün yazısı gereğince Güvenlik Soruşturması Değerlendirme Komisyonu’nda yapılan değerlendimede alınan kararın olumsuz sonuçlandığı kaydedildi. Aile hekimi olarak görev yapan hekimin sözleşmesinin feshi istenildi.