Hangi ülkeler 5G kullanıyor?

Yayın tarihi: 17 Şubat 2021 Çarşamba 8:00 am - Güncelleme: 16 Şubat 2021 Salı 3:05 pm

Henüz Türkiye’de 5G hizmete sunulmamış olsa da bu teknolojiyi kullanan ülke sayısı her geçen gün artıyor. Peki hangi ülkeler 5G kullanıyor? İşte bu sorunun yanıtı.

2018 yılında 5G üzerine ilk ciddi testler yapılmaya başlanmıştı. Nitekim 2021’e girmemizle birlikte dünyanın belli bölgelerinde 5G teknolojisi kullanıma sunuldu. Genel kanı önümüzdeki 3 – 4 yıllık süreç içerisinde Amerika, Avrupa ve Asya’nın çok büyük bir bölümünün 5G’ye geçiş yapacağı yönünde.

Ülkemizde de son dönemde 5G üzerine bazı testler yapılıyor. Fakat Henüz bu teknolojinin kullanıma sunulduğu bir bölge mevcut değil.

5G

BTK, Türkiye’nin 5G teknolojisine geçiş yapan ilk ülkelerden biri olacağını söylemişti. Fakat görünen o ki 3G ve 4G’de olduğu gibi 5G’de de dünyayı biraz geriden takip edeceğiz.

Speedtest ile mobil veri ve geniş bant internette hız ölçümleri gerçekleştiren analiz şirketi Ookla, 5G teknolojisini kullanan ülkeleri sıraladı. Bizler de bu ülkeleri okurlarımızla paylaşmak istedik.

Peki 5G kullanan ülkeler hangileri? Hemen belirtelim, Amerika ve Asya’daki ülkeleri listeye dahil etmedik. Ayrıca Rusya gibi 5G direklerinin dikildiği testlerin başladığı fakat hizmetin halka sunulmadığı ülkeleri de listeye almadık.

Listede yer alan ülkeler 5G’yi aktif olarak kullanan, halk bazında testlere başlayan ülkeler.

Bu arada dip not olarak belirtelim. Bu ülkelerden bazıları 5G teknolojisini yaygın olarak kullanırken, bazıları ise sadece birkaç şehrinde ya da bölgesinde deneyimliyor.

İsviçre
İtalya
Avusturya
Almanya
İspanya
Portekiz
İngiltere
Polonya (test aşamasında)
Romanya (test aşamasında)
Suriye (test aşamasında)

Google Stadia için 100’den fazla oyun geliyor!