Hangi ülkede LPG ile çalışan araç sayısı daha fazla

Yayın tarihi: 5 Ekim 2021 Salı 7:00 am - Güncelleme: 3 Ekim 2021 Pazar 1:43 pm

Avrupa’da LPG ile çalışan otomobil sayısıyla ilgili bazı istatistikler ortaya çıktı. Akaryakıta gelen zamlar nedeniyle bazı ülkeler daha fazla bu tür yakıtlar kullanmak zorunda kalıyor. Benzine gelen 29 kuruş zam ile birlikte fiyatlar çok üst seviyelere ulaştı. Bu durum LPG kullanan kişi sayısını önemli ölçüde artırdı.

Son olarak LPG ile ilgili de 71 kuruşluk zam geldi. Böylece benzin ve LPG arasında çok az bir fark kaldı. Avrupa’da ise yapılan araştırmalara göre en fazla LPG kullanan ülke Türkiye. Bu durum Avrupa İstatistik Ofisi tarafından tescillendi. Türkiye’de yaklaşık olarak 4 milyon 661 bin LPG ile çalışan araç bulunuyor.

LPG

Ortaya çıkan son detaylara göre LPG’li araç oranları Türkiye’de yüzde 37,4 seviyelerinde. Dizel araç oranı ise yüzde 282 düzeyinde. Benzinli araç oranlarına bakıldığında yüzde 24,3 seviyeleri görülüyor. Bu verilere bakıldığında Türkiye’nin açık ara önde olduğu görülüyor.

 

LPG kullanan araç sayısına bakıldığında 2. sırada Polonya yer alıyor. Onun hemen ardından İtalya geliyor. Ancak bu ülkelerde bile Türkiye’nin yarısı kadar LPG’li araç bulunmuyor. Bu durum ülkedeki insanların LPG ile yakın bağından kaynaklanmıyor. Mevcut fiyatlar ne yazık ki otomobil sahiplerini buna yönlendiriyor.

Büyük LPG zammı öncesinde araç kuyrukları oluştu

Türkiye’de bu tür araçlar daha fazla kullanılırken bazı ülkelerde neredeyse hiç tercih edilmiyor. Mesela Norveç’te hiç LPG’li araç kullanılmıyor. Ağırlıklı olarak elektrikli araçlara önem veriliyor.