Hanefi Avcı’dan Sedat Peker çıkışı

Yayın tarihi: 21 Haziran 2021 Pazartesi 5:35 pm - Güncelleme: 21 Haziran 2021 Pazartesi 5:35 pm

Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, Sedat Peker’i ve açıklamalarıyla gündeme gelen Sezgin Baran Korkmaz hakkındaki iddiaları değerlendirdi. Avcı hükümete “komisyon” çağrısında bulundu.

Eski Emniyet Müdürü ve yazar Hanefi Avcı, suç örgütü lideri Sedat Peker’i ve açıklamalarıyla gündeme gelen Sezgin Baran Korkmaz konusunu RS FM’de yorumladı.

Hanefi Avcı, Sedat Peker hakkında “Sedat Peker’in kendisi uzun süre Türkiye’de yeraltı dünyasında mafya dediğimiz bir grubun liderliğini yapmış bir kişi. Bu 30 yılı aşkın süre içinde karıştığı yüzlerce, belki binlerce olay var. Bu olayların tamamına yakını hukuk dışı yöntemlerle halledilmiş ve çözülmüş. Çözülürken bir tarafında mutlak surette kamu görevlileri görevlerini ihmal etmişler. Büyük oranda suç ve suça bakması gereken savcı ve yargı görevlerini ihmal etmiş veya yanlış kullanmış. Bu olayları yürütebilmek için siyasetten destek alınmış ve bir tarafında her daim menfaati olan iş adamları yer almış” ifadelerini kullandı.

“KORKMAZ KARA PARA AKLAMA SUÇU İŞLEDİ”

Avcı, Sezgin Baran Korkmaz’ın aranma sebeplerini ise “Sezgin Baran Korkmaz olayında öncül suç Amerika’da işlenmiş. Belli bir grup şirketler var. O insanlar devleti bazı yöntemlerle dolandırmışlar. Buradan elde edilen gelir suçtan geldiği için Amerikan mahkemesi yargılamayı takip ediyor. Türkiye’deki uzantısına da adli yardım isteyip bu konuda tespit edilmesini, işlem yapılmasını ve gerekirse el konulmasını talep ediyor. Sezgin Baran Korkmaz, bu paranın suçtan elde edildiğini biliyorsa kara para aklama suçunu işlemiştir. Türkiye’ye gelen paraların iadesi gereklidir. Bilmiyorsa suçlu değil ama o gelirlere el konur çünkü Amerika’da suçu işleyen insanlar, Türkiye’deki şirketlerin de ortakları.” olarak açıkladı.