Hande Yener ve dans ekibi İranlı kadınlar için saçlarını kesti! “Kadınlara özgürlük diliyorum”

Yayın tarihi: 29 Eylül 2022 Perşembe 2:07 pm - Güncelleme: 29 Eylül 2022 Perşembe 2:08 pm

Şarkıcı Hande Yener ve dans ekibi sahnede İran’da şeriata karşı direnen kadınlar için saçını kesti. Yener, “Onlara özgürlük diliyorum dünyadaki tüm kadınlara özgürlük diliyorum” dedi.

İran’da Mahsa Amini isimli genç kadın, başörtüsünü ‘doğru’ takmadığı sebebiyle ‘ahlak polisi’ tarafından dövülerek öldürüldü. Amini’nin katledilmesinin ardından ülkenin dört bir yanında başta kadınlar olmak üzere yurttaşlar şeriat rejimine karşı ayaklandı. İranlıların eylemleri 13. gününe girerken dünyadan ve Türkiye’den şeriata karşı direnen İranlılara destek gelmeye devam ediyor.

Taliban Mahsa Amini için sokağa çıkan kadınlar ateş açtı

Şarkıcı Hande Yener bir konserinde İranlı kadınlara destek mesajı vererek saçlarını kesti. Yener’in ardından dans ekibi de saçlarını kesti. ŞimdiDuyduk’un yayımladığı görüntülerde Yener sahnede şunları dile getirdi:

“UMARIM BU ESARETTEN KURTULURLAR”

“Özgürlüğü için savaşan bütün kadınlar için İran’da hayatını kaybeden gencecik kızlarımız için. Onlara özgürlük diliyorum dünyadaki tüm kadınlara özgürlük diliyorum. Yüzümüz gülse de içimiz kan ağlıyor. Dünyanın en zor döneminde yaşıyoruz. Erkeklerde bu zulme dayanamıyor. Bizi kadın ve erkekler olarak ayıranlar utansın biz bir bütünüz. Çocuklarını kaybeden ailelere başsağlığı diliyorum. Keşke saç kesmekle özgürlük.. Bu bir simge. Umarım bu son olur. Umarım tüm dünyanın desteği ile bu hepsi bu esaretten kurtulurlar. Hepimiz şiddetten kurtuluruz. Tüm dileğim bu. Şiddet gören kadınlar için söylemek istiyorum.”

İran Milli Takımı’ndan maç öncesinde kadınlara destek