Hande Şeker’i öldüren polis Volkan Hicret’e müebbet hapis cezası!

Yayın tarihi: 26 Kasım 2020 Perşembe 6:21 pm - Güncelleme: 26 Kasım 2020 Perşembe 6:22 pm

Geçtiğimiz yıl trans kadın Hande Buse Şeker’i öldüren polis Volkan Hicret’e müebbet hapis cezası verildi.

İzmir’de trans kadın Hande Buse Şeker’i öldüren polis Volkan Hicret hakkında kasten öldürme suçundan müebbet, nitelikli cinsel saldırı suçundan 21 yıl, nitelikli yağma suçundan 3 kez 5 yıl 6 ay, yaralama suçundan 2 kez 9 ay, kişinin hatırasına hakaret suçundan 2 yıl hapis cezasına hükmedildi.

Geçen yıl öldürülen trans kadın Hande Buse Şeker davasının sekizinci duruşması bugün İzmir 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Şeker’i 9 Ocak 2019’da Alsancak’taki evinde gasp eden, cinsel saldırıda bulunan ve öldüren, evdeki arkadaşını ise yaralayan polis memuru Volkan Hicret müebbet hapisle cezalandırıldı.

“VİCDANLARI TATMİN ETTİĞİNİ SÖYLEYEMEYİZ”

Şeker’in avukatlarından Genç LGBTİ+ Hukuk Alan Koordinatörü Av. Mahmut Şeren dava sonucunu KaosGL.org’a değerlendirdi. Haksız tahrik ve iyi hal indirimlerinin uygulanmamış olmasının nefret cinayetleri için önem taşıdığını söyleyen Şeren, Hicret’in nitelik kasten öldürmeden ceza almasını istediklerini söyledi. Şeren, şu ifadeleri kullandı:

“Ancak yeterli cezayı almadığı için vicdanları tatmin ettiğini söyleyemeyiz. Eziyet çektirerek nitelikli kasten öldürmeden ceza almasını istiyorduk. Aslında hükmün kendisi de bunu gösteriyor. Sanığın aldığı cezaların alt alta yazılımı bir sayfa sürüyor. Müebbet artı 41 yıl hapis cezası aldı. Pek çok suç işledi ve bütün bunların cinayetle ilgisi vardı. Doğal olarak kamuoyu ve mağdurla aynı kimliği taşıyan trans kadınlar açısından da hüküm bu şekilde kurulmalıydı. “