Hande Fırat ve Aslı Aydıntaşbaş’ın makarna paylaşımları büyük tepki topladı

Yayın tarihi: 12 Mart 2020 Perşembe 11:12 am - Güncelleme: 12 Mart 2020 Perşembe 4:45 pm

Aslı Aydıntaşbaş ve Hürriyet gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat koronavirüsünün Türkiye’de görülmesinin ardından marketlerden makarna alan vatandaşlarla ilgili paylaşımları tepki topladı.

Hürriyet gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat ve Aslı Aydıntaşbaş’ın, koronavirüsün Türkiye’de görülmesinin ardından makarna alan vatandaşlara ilişkin dikkat çeken paylaşımlarda bulundu.Fırat ve Aydıntaşbaş, vatandaşların makarna satın almasını bağışıklık sistemi ile ilişkilendirdi.

Fırsatçılar iş başında! Makarna fiyatları 15 kat arttı, Trendyol açıklama yaptı

Hande Fırat, yaptığı paylaşımda “Makarna ile virüs arasındaki bağ nedir? Bağışıklık sistemini güçlendirseydi İtalyanlara virüs bu kadar etki etmezdi. Nohut gibi bakliyatları tercih etselerdi keşke” yazarken; Aydıntaşbaş da, “Makarna Koronavirüs için çözüm olsa, İtalya’da millet kırılmazdı. Allah aşkına evde makarna stoğu yapacağınıza ellerinizi yıkarın, öpüşmek ve tokalaşmaktan vazgeçin, kalabalık yerlere gitmeyin” ifadelerini kullandı.

Aslı Aydıntaşbaş ise şu ifadeleri kullandı: “Makarna #koronavirus için çözüm olsa, İtalya’da millet kırılmazdı. Allah aşkına evde makarna stoğu yapacağınıza ellerinizi yıkarın, öpüşmek ve tokalaşmaktan vazgeçin, kalabalık yerlere gitmeyin”

FIRAT’TAN YENİ AÇIKLAMA

Gazetecilerin, makarnanın anavatanı İtalya’da vakaların yaygın olmasını vurgulaması ve Türkiye’de yapılan market alışverişleriyle kıyaslaması dikkat çekti.Birçok Twitter kullanıcısı, Aydıntaşbaş ve Fırat’a yaptıkları paylaşımdan sebep sert tepki gösterdi.Fırat daha sonra paylaşımıyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Makarna mesajını illa farklı anlamak isteyenlere ; “uzmanlar dolaşan virüs yok, panik yapmayın” dedikçe, maske depolamak, makarna depolamayı anlamlı bulmuyorum. Bunu fırsat bilip ürün fiyatlarını ahlaksızca artıranlar ellerini daha çok ovuşturuyor.”

“Virüsten korunmak İçin yapılması gerekenleri günlerdir bilim adamları anlatıyor. Mesele bunları yapmak . Resmî açıklamalar doğrultusunda hareket edilirse süreç paniksiz ve daha sağlıklı atlatabilir*”