Hamile kadının aracına saldıran Sel kardeşler davasında yeni suç duyurusu… İddianemede ne var?

Yayın tarihi: 5 Kasım 2019 Salı 8:18 pm - Güncelleme: 5 Kasım 2019 Salı 8:19 pm

Pendik’te 7 aylık hamile kadın ve eşinin içinde bulunduğu otomobile saldırdıkları gerekçesiyle dava açılan Hasan Sel ve Hüseyin Sel kardeşlere yeni bir suç duyurusu daha yapıldı.

Pendik’te 7 aylık hamile kadın ve eşinin içinde bulunduğu otomobile saldırdıkları gerekçesiyle haklarında 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan Hasan Sel ve Hüseyin Sel kardeşlerin yargılandığı davada sanıkların avukatı Devrim Dinç, duruşmanın kapalı oturumda görülmesini istedi. Mahkeme, genel ahlak ve kamu güvenliğini gerekli kılan bir durumun söz konusu olmadığını gerekçe göstererek, sanık avukatının duruşmanın kapalı yapılması talebinin reddine karar verdi.

Evrensel’in haberine göre İstanbul Anadolu 59. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya, tutuksuz yargılanan sanık Hüseyin Sel ve müştekilerden Yunus Emre Bahçıvan ile tarafların avukatları katıldı. Sanıkların avukatı Devrim Dinç, bu olaya ilişkin haberlerden sonra müvekkillerinin iş yerinin saldırıya uğradığını, özel hayatlarının ihlal edildiğini öne sürerek duruşmanın kapalı oturumda görülmesini istedi.

Müştekilerin avukatı Abdullah Adem Yavuzarslan, gizli duruşma yapılmasını gerektirecek bir neden olmadığını belirterek, sanık avukatının duruşmanın kapalı oturumda görülmesi talebinin reddini istedi.

Gizlilik talebine ret

Mahkeme, genel ahlak ve kamu güvenliğini gerekli kılan bir durumun söz konusu olmadığını gerekçe göstererek, sanık avukatının duruşmanın kapalı yapılması talebinin reddine karar verdi.

Söz alan sanıkların avukatı Devrim Dinç, müştekilerin kullandığı aracın sahibi olan şirkete 10 bin 620 lira ödediklerini belirterek, aracın zararının giderildiğini söyledi.

Yeni suç duyurusu

Avukat Dinç sanıklar hakkında, “Trafik güvenliğini tehlikeye sokma”, “Kasten yaralamaya teşebbüs” ve “Hakaret” suçlarından yeni bir suç duyurusunda bulunduğunu belirterek, bu davanın yeni soruşturmanın sonucuna kadar bekletilmesini istedi.

Suçtan zarar görme ihtimali bulunmadığı gerekçesi ile Ali Turabi Doğanay’ın katılma talebinin de reddine karar veren mahkeme, müştekilerin sanıklar hakkında yaptıkları yeni suç duyurusuna ilişkin dosyanın bir örneğinin istenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

İddianemede ne var?

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Hasan Sel’in, Pendik’te 6 Temmuz 2019 tarihinde yol verme tartışması yaşadığı 7 aylık hamile Ayfer Bahçıvan ve Ayfer Bahçıvan’ın içinde bulunduğu aracı saldırırak aynasını kırdığı, kaputuna çıktığı belirtiliyor. Şüpheli Hüseyin Sel’in de aracı müştekilerin aracının önüne kırarak durdurmaya zorladığı bilgisine yer verilen iddianamede, her iki kardeşin de, “Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma”, “Mala zarar verme” ve “Kamu ulaşım araçlarını kaçırma veya alıkoyma” suçlarından 5 yıl 4 aydan 20 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmaları isteniyor.

30 Temmuz’da görülen davanın ilk duruşmasında Hasan Sel ve Hüseyin Sel kardeşler “delil karartma ve yurt dışına kaçma şüpheleri olmadığı” gerekçesi ile tahliye edilmişti.