Hamile hemşireyi darp eden zanlılardan ikisi tutuklandı!

Yayın tarihi: 18 Ocak 2022 Salı 4:43 pm - Güncelleme: 18 Ocak 2022 Salı 5:47 pm

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde kan alma işlemi sırasında bir hasta ve üç yakınıı tarafından tekmelenerek yerlerde sürüklenen 6 haftalık hamile hemşire Gülhan D.’ye saldıran şüphelilerden ikisi tutuklandı.

Başakşehir Çam ve Sakura Devlet Hastanesi’nde pazartesi günü, 6 haftalık hamile hemşire Gülhan D. hasta yakınlarının saldırısına uğramıştı.  Hamile olması hatırlatılmasın rağmen saldırmayı sürdürdükleri Gülhan D., 4 kişiden şikayetçi olmuştu.

TUTUKLANDILAR

Gözaltına alınan şüpheliler dün çıkarıldıkları adliyede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Küçükçekmece Adalet Sarayı’na götürülen şüphelilerden Rıdvan K. ve Hüseyin K. hakkında tekrar gözaltı kararı çıkarıldı. Zanlılar tutuklama talebi ile mahkemeye sevk edildi. Hemşirenin eşi Şehmus D. “Darısı diğerlerinin başına” diyerek tutuklama haberini doğruladı.

FAHRETTİN KOCA’DAN İLK AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca olayla ilgili ilk açıklamayı yaptı. Koca açıklamasında “HEMŞİREYE DARP OLAYINDA 2 GÖZALTI KARARI. Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesinde hamile bir hemşiremizi darbeden 4 kişiden 2’si Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla yeniden gözaltına alınmış, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilmiştir.

Üzüntümüzü telafi etmese de bu gelişmeyi camiamız ve kamu vicdanı adına memnuniyetle karşılıyoruz. Beklentimiz, sağlık çalışanlarına yönelik bütün suçların yıldırıcı ve hukukun gücünü tam olarak gösteren cezalarla cezalandırılmasıdır.” dedi.

“ALLAH’A HAVALE ETTİK”

Sağlık sendikaları ve hemşirenin yakınları bugün hastanenin önünde saldırıya tepkilerini dile getirdi. Hemşire Gülhan D.’nin eşi ve teyzesi de orada bulundu. Gülhan D.’nin teyzesi, çok üzüldüklerini ifade ederek, “Allah korusun başına bir şey de gelebilirdi. Çok acı çekmiş. Biz onları Allah’a havale ettik. Pişman olmuşlardır. Tabi ki olmaması gerek bir şey, yanlış bir şey. Herkesten kan alıyorlar. Ayılan oluyor, bayılan oluyor. Bu neden onun suçuymuş gibi saldırıyorlar. İçim içime sığmıyor, büyük bir yanlış” dedi.

 

İki aylık hamile hemşirenin karnını tekmeleyen cani hasta yakınları serbest bırakıldı!