Hamile doktora hastanede şiddet! Bakan Koca’dan ‘sitemli’ açıklama

Yayın tarihi: 15 Eylül 2023 Cuma 1:00 am - Güncelleme: 15 Eylül 2023 Cuma 1:47 am

Hatay Defne’deki devlet hastanesinde hamile bir doktor, bir hasta tarafından darbedildi. Kanama geçiren doktorun hamileliği tehlikeye girerken doktora bir hafta iş göremezlik raporu verildi. Olayın gündem olması sonrası Fahrettin Koca, zanlının gözaltına alındığını açıkladı.

Sağlıkta şiddetin bu seferki adresi Hatay’ın Defne ilçesi oldu. Defne Devlet Hastanesi’nde bir hasta, sırası gelmeden muayene olmak istedi ancak hastanede görevli dermatoloji uzmanı doktor bunu kabul etmedi.

HAMİLE DOKTORU TEKMELEYİP YUMRUKLADI

Sözcü’nün haberine göre, duruma sinirlenen saldırgan, doktorun yüzüne yabancı bir cisim attı, saçlarından çekip yerde sürükledi, tekmeleyip yumrukladı. 11 haftalık gebeliği olan doktor, iç kanama geçirdi. Doktora, bir hafta iş göremezlik raporu verildiği belirtildi.

DOKTORLAR İŞ BIRAKIYOR

Hatay Tabip Odası (HTO) yaşanan sağlıkta şiddet olayından sonra 1 günlük iş bırakma kararı aldı. HTO, yarın hastane önünde basın açıklaması yapacak.

Doktorlar göçüyor! ‘İyi hal belgesi’ başvuru sayısında yeni rekor

BAKAN KOCA: ZANLI GÖZALTINDA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Defne Devlet Hastanesi’nde hamile hekime saldıran zanlının gözaltına alındığını açıkladı.

Bakan Koca Twitter’dan yaptığı paylaşımdaşunları söyledi:

“Defne Devlet Hastanesinde yaşanan olayda, bir hekim arkadaşımız, aldığı darbeler sonucunda yaralandı. Çok üzgünüz. Kendisine geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz.

‘Zanlı’ olayın akabinde gözaltına alınmıştır. Yargıya güvenimiz tam. Ama bizler, sağlık çalışanları olarak, hasta/ hasta yakınları ile her ilişkimizde, birbirimizde daima aradığımız insanlığa da hep güvenebilmeli değil miyiz?”