“Hamidiye suyun adı değişti” iddialarına İBB’den cevap! “Gerçek dışı”

Yayın tarihi: 1 Temmuz 2023 Cumartesi 11:39 am - Güncelleme: 1 Temmuz 2023 Cumartesi 4:45 pm

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), “Hamidiye suyun adı HMD olarak değişti” iddialarına cevap verdi. İBB, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, iddiaların gerçek dışı olduğunu söyledi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da, “Hamidiye Su İstanbulluların desteğiyle daha da büyüdü, güçlendi, üretim kapasitesini artırdı” dedi.

“Hamidiye suyun adı HMD olarak değişti” iddialarına yönelik İBB’den açıklama geldi. İddiaların gerçek dışı olduğunu söyleyen İBB, Hamidiye Su şirketinde “HMD” isimli ikinci bir su markasının piyasaya sunulduğunu aktardı.

İBB’nin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

” ‘Hamidiye suyun adı HMD olarak değişti’ iddiaları gerçek dışıdır. Tarihimizden miras Hamidiye suyun adı değişmemiştir, kimse de değiştiremeyecektir. Piyasadaki tüm güçlü ve büyük su markalarının 2. bir markası daha vardır. Her geçen gün büyüyen Hamidiye Su şirketimizde HMD isimli ikinci bir su markası piyasaya sunmuştur. Hamidiye Su üzerinden yapılan, kara propaganda faaliyetlerine ve sahiplerine itibar etmeyiniz.”

“Hamidiye Su İstanbulluların desteğiyle daha da büyüdü, güçlendi, üretim kapasitesini artırdı” diyen İmamoğlu’nun açıklaması şöyle:

“İBB yönetimine geldiğimizde Hamidiye Su almayı bırakan kamu kurumları olmuştu ama Hamidiye Su İstanbulluların desteğiyle daha da büyüdü, güçlendi, üretim kapasitesini artırdı. Güzide markamıza çok güçlü sahip çıktık. Teşekkürler İstanbul.”

 

Hamidiye Su alımını durdurduğu iddia edilmişti… TBMM’den açıklama