Hamas’tan dünyadaki müslümanlara çağrı! “Filistin sınırına gelin”

Yayın tarihi: 20 Ekim 2023 Cuma 12:31 am - Güncelleme: 20 Ekim 2023 Cuma 12:31 am

İsrail bombardımanı altındaki Gazze’deki Hamas’ın askeri kanadı olan İzzeddin El Kassam Tugayları’nın askeri sözcüsü Ebu Ubeyde, dünyadaki tüm müslümanlara seslenerek, “Tüm Ümmetimiz’i Filistin sınırına gelmeleri yönünde çağrıda bulunuyoruz” dedi.

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları’nın sözcüsü Ebu Ubeyde açıklamalarda bulundu. Ses kaydıyla açıklamlarda bulunan Ubeyde, direnişin iyi durumda olduğunu ve saha hakimiyetlerinin sürdüğünü belirtti.

Ubeyde, İsrail’le hesaplaşmanın çok sert ve acı olacağını, Mescid-i Aksa’ya ve Filistin halkına karşına işlenen suçların bedelinin ödetileceğini söyledi.

“FİLİSTİN SINIRINA GELİN”

Dünyada hiçbir gücün Filistin direnişini ortadan kaldıramayacağını, onun kutsal mekanları savunmasını engelleyemeyeceğini, Filistin halkının özgürlüğüne kavuşma umutlarını ortadan kaldıramayacağını belirten Ebu Ubeyde; “Düşman son 75 yılın en kötü dönemini yaşıyor ve bu bir fırsat” diye konuştu ve sözlerini şöyle sürdürdü:

“Dünyanın her yerindeki ümmetimize sesleniyorum: Türkiye, Irak, Ürdün, Lübnan.. Tüm Ümmetimiz’i Filistin sınırına gelmeleri yönünde çağrıda bulunuyoruz. Siyonistlerin içinde bulunduğu durum, ümmet için en büyük fırsattır. Siyonist işgale karşı birleşme ve tüm imkanlarımızı kullanma zamanıdır”

DÜNYA’YA BÜYÜKELÇİLİKLERİ KAPATIN ÇAĞRISI

Dünyadaki bütün insanlara seslendiğini vurgulayan Ebu Ubeyde, herkesi İsrail ve Amerikan büyükelçiliklerinin önüne gitmeye çağırdı ve tüm İslam ülkelerinin bu iki ülkenin büyükelçiliklerini kapatmaya davet etti.

İsrail Gazze’de Rum Ortodoks Kilise’sini vurdu! 2 ölü