Haluk Levent’ten Metin Cihan’a: Seni yurtdışında yalnız bırakmayacağım

Yayın tarihi: 12 Eylül 2019 Perşembe 1:31 pm - Güncelleme: 12 Eylül 2019 Perşembe 1:32 pm

Metin Cihan’ın çocuğunun bir yıllık okul masraflarını sanatçı Haluk Levent üstlendi

Rabia Naz’ın ölümünün aydınlatılması için çaba harcayan ve bu nedenle baskı gördüğü için yurtfışına gitmek zorunda kalan Metin Cihan’ın çocuğunun bir yıllık okul masraflarını sanatçı Haluk Levent üstlendi.

Sosyal dayanışma çalışmaları ile dikkat çeken ve birçok insana ayrım göstermeden destek olan Haluk Levent Ahbap (Anadolu Halk ve Barış Platformu) derneği aracılığıyla birçok kentte çalışma yürütüyor.

RABİA NAZ’IN ÖLÜMÜ

Giresun’un Eynesil ilçesinde yaşayan 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan, 11 Nisan 2018 tarihinde evinin önünde yaralı olarak bulunmuş ancak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Rabia Naz’ın ölümü kayıtlara intihar olarak geçti.

Ancak Şaban Vatan, kızı Rabia Naz’ın intihar sonucu değil bir aracın çarpması sonucu öldüğünü ve olayın “hükumete yakın yetkililer tarafından örtbas edilmeye çalışıldığını” iddia ediyor. Vatan’a göre, kızına çarpan arabanın sahibi eski AK Partili belediye başkanının yeğeni idi. Gazeteci Metin Cihan da Rabia Naz’ın ölümünün aydınlatılması için çaba sarf ediyordu.

“SENİ YURTDIŞINDA YALNIZ BIRAKMAYACAĞIM”

Metin Cihan Twitter’dan şöyle yazmıştı: “Tabia Naz’ın ölümünün aydınlatılacağına dair birkaç kez çok umutlandım. maalesef olmadı. aksine babayı akıl hastanesine yatırmaya çalıştılar. Bana soruşturma açıldı. Şu an yurt dışındayım. zor zamanlar geçiriyorum. yaşadığım ve bildiğim her şeyi tüm açıklığıyla anlatmak istiyorum”.

Haluk Levent bu mesaja şöyle yanıt verdi: Daha önceki twitlerine bakmadım. Beni ilgilendirmiyor. “Beni bir babanın hakkını arayan adamın” başına gelenler ilgilendiriyor. Seni yurt dışında yalnız bırakmayacağım. İş se iş bulacağız. Yanında olacağım.”

Ardında Metin Cihan gelişmeyi şöyle paylaştı: “bu değişik iyi insan @haluklevent çocuğumun bir yıllık okul masrafını üstlendi. bilin istedim. toparlayınca ben de başka bir çocuk için aynısını yapmak istiyorum.“