Haluk Levent’in ‘Nurşani’ yardımına ‘Kürdistan’ eleştirisi

Yayın tarihi: 31 Temmuz 2019 Çarşamba 10:33 am - Güncelleme: 31 Temmuz 2019 Çarşamba 10:54 am

Haluk Levent, kanser tedavisi için yardım ettiği Engin Nurşani için “Kürdistan” şarkısı üzerinden yapılan eleştirilere yanıt verdi. Levent, “‘Kürdistan’ bir coğrafyadır. Ama şarkıda kullanılan kelimeler biraz farklı olduğu için bunu sormak zorunda hissettim. Beni bu twitlerden dolayı yargılayan olacaktır muhakkak. Ama şunu herkes bilsin! Bize bir talep geldiğinde onun profiline girip bakmayız bakmayacağız!” ifadelerini kullandı.

Halk ozanı Aşık Ali Nurşani, gırtlak kanserine yakalanan, kendisi gibi ozan olan oğlu Engin Nurşani’nin tedavisi için gerekli parayı bulamadığı için, kişisel Twitter hesabında yardım çağrısında bulunmuştu. Nurşani’nin, “Değerli canlar. Gövdemin tek tüyü, bir tek oğlum maalesef gırtlak kanserine yakalandı sizin herkesin tüm sevenlerinin desteğine ihtiyacım var. Neyim varsa verdim. Böyle olmasını istemezdim. Sizlere gelmek istemezdim. Gün geldi sizlerin kapısına geldim. Elinizden ne geliyorsa… Oğlumun kurtuluşu için yardıma ihtiyacım var. Baba olarak buna ihtiyacım var. Başka bir dileğim yok. Sizleri çok seviyorum” diye seslendiği mesajına ilk yanıt veren isim Haluk Levent olmuştu.

Kansere yakalanan Nurşani’ye bir destek de ÇARŞI’dan

Levent durumu “Arkadaşlar dün akşam Sağlık Bakanı sayın @drfahrettinkoca nın devreye girmesi sonucu sorun çözüldü. Az önce Engin kardeşimizin eşi Dilek ile görüşme gerçekleştirdik. O da teşekkürlerini sunuyor hepinize,” diyerek paylaşmıştı.

Ancak yaşananların ardından yine sosyal medyada Engin Nurşani’nin “Kürdistan” şarkısı gündem oldu. Nurşani’ye yapılan yardım bu şarkısı üzerinden eleştirildi. Haluk Levent ise bu eleştirilere “Bazı twitler gördüm Engin Nurşani’nin “Kürdistan” şarkısı ile ilgili. Engin ile konuştum. Olayı anlattı,” diyerek başladığı bir dizi tweet’le yanıt verdi.

Levent, “Lütfen lütfen ama lütfen yaptığımız yardımlar için siyasi söyleme girmeyelim. Bu sayfa tüm siyasi partilerin ortak sayfasıdır. Bu sayfa Trabzon’dur. Bu sayfa Adana’dır. Muş’tur, İzmir’dir,” ifadelerinden sonra “Kaldı ki ‘Kürdistan’ bir coğrafyadır. Ama şarkıda kullanılan kelimeler biraz farklı olduğu için bunu sormak zorunda hissettim. Beni bu twitlerden dolayı yargılayan olacaktır muhakkak. Ama şunu herkes bilsin! Bize bir talep geldiğinde onun profiline girip bakmayız bakmayacağız!” diyerek sözlerini noktaladı.

Aşık Ali Nurşani oğlu için göz yaşlarıyla yardım çağrısı yaptı: ‘Bu bir Babanın feryadıdır’

Gazete Duvar’da yer alan habere göre; Haluk Levent’in konuyla ilgili paylaşımları şöyle oldu:

2) Bu arada Engin için videoyu atanların yazı yazanların profillerine bakınca o yıllarda kim neler neler demiş. Engin’i yargılayacaksak tüm çözüm sürecini yargılamamız gerekir.
Pişman olmuş vatanımı seviyorum demiş. Ne yapalım?
“Öl kardeşim eskiden hata yapmışsın” mı diyelim?

— Haluk Levent (@haluklevent) July 30, 2019

4)Kaldı ki “Kürdistan” bir coğrafyadır. Ama şarkıda kullanılan kelimeler biraz farklı olduğu için bunu sormak zorunda hissettim. Beni bu twitlerden dolayı yargılayan olacaktır muhakkak.
Ama şunu herkes bilsin!
Bize bir talep geldiğinde onun profiline girip bakmayız bakmayacağız!

— Haluk Levent (@haluklevent) July 30, 2019